Rolls Royce kan bli elektrisk

Rolls-Royce-sjefen vil bygge elektrisk Phantom.

Publisert
Sist oppdatert

Tom Purves, Administrerende Direktør i bilprodusenten Rolls-Royce, har uttalt til det britiske bilmagasinet CAR at han ønsker å bygge en elektrisk versjon av merkets grunnmodell, Phantom.

- Svært mange av våre kunder kjører korte avstander utelukkende i byen, sier Purves til CAR, og fortsetter: - For disse kundene ville en elektrisk drevet Rolls-Royce være ideell.

Krevende nye lover

I tillegg tyder mye på at myndighetene i flere byer og stater kommer til å innføre stadig strengere regelverk når det gjelder utslipp i tiden som kommer. Da kan det være bra å ha et mer miljøvennlig produkt i porteføljen - særlig for et firma som Rolls-Royce.

Per i dag har Rolls-Royce tre modeller på programmet: Phantom, Phantom Coupé og Phantom Drophead Coupé (kabriolet), alle drevet av V12-bensinmotorer.

Inspirert av Mini!

Purves, som overtok som sjef hos Rolls-Royce, som er eid av BMW-konsernet, i juli i år, var blitt imponert over den elektriske utgaven av Mini, og da spesielt over kombinasjonen av kraftfullhet og lavt lydnivå.

Raffinert

Det er da heller ingen tvil om at elektrisk drift vil passe godt til Rolls-Royce-merkevaren; raffinement og stille gange er en viktig bestanddel av produktets karakter. Likeledes er den elektriske motorens evne til å produsere høy trekkraft fra stillestående et argument i favør av denne typen drivkilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer