Hongqi E-HS9

«Rolls-Royce» skal ta Norge med storm

Svær kineser skal ta opp kampen med årets mest solgte bil og Tesla Model X. Kinesiske Hongqi E-HS9 er luksusbil med «ukjent-rabatt»!

HONGQI E-HS9: Denne kinesiske premium-bilen skal bli klar for norske kunder allerede i løpet av 2021. Her er det mye luksus. Foto: Øystein B. Fossum
HONGQI E-HS9: Denne kinesiske premium-bilen skal bli klar for norske kunder allerede i løpet av 2021. Her er det mye luksus. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Heftige spesifikasjoner, sju seter, god elektrisk rekkevidde, følelse av luksus og et utseende som ligner bilparken til milliardær Reuben Singh (lenke lenger nede!) …

Det er noe av hva du får om du punger ut 620 000 kroner for Hongqi E-HS9.

Du kan forresten lære deg det først som sist - det uttales IKKE Hong-ki, men Hång-ski. Det burde ikke være vanskelig for nordmenn som er født med det rette utstyret på beina …

Neste år kommer altså den første «Hångski» til Norge. Motor Gruppen, som for anledningen har opprettet importfirmaet HBI Norge, satser på å ha biler til kundene allerede på høsten neste år.

Rolls-Royce?

Men som mange kanskje tenker - er ikke dette en Rolls-Royce? Svaret er «nesten». For i 2017 hentet Hongqi nemlig Rolls-Royces sjefsdesigner Giles Tyler, som raskt satte i gang med å tegne elbilen vi når kikker på - såkalte E-HS9.

Derfor skiller bilen seg også ut. Noen vil mene den er eksklusiv, elegant, luksuriøs og vakker. Andre vil sikkert mene noe annet. Men den ligner ikke på noe annet som har hatt for vane å rulle på norske veier - det er sikkert!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer