Romslig Polo-konkurrent - eller...

Bildene av nykommeren får oss til å tenke Polo/Fiesta/207/Corsa men dimensjonene er spesielle...

Foto: Kia
Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Koreaneren Kia satser friskt og ungdommelig for tiden med spennende produkter og gode garantibetingelser. Kia Venga er siste skudd på stammen med et konsept som kan se ut som den ligger et sted mellom nyere småbiler som VW Polo og Ford Fiesta på den ene siden og Citroën C3 Picasso.

Meriva-nisjen

I forhold til cee'd, som har plassert merket på en overbevisende måte i Golf-segmentet, er Venga et mer kreativt tilskudd til det såkalte B-segmentet, der den inntar en nisje som vi har kalt mini-fleksibilene. Opel Meriva var tidlig ute her, og i sommer testet vi et svært overbevisende bidrag fra Citroën: C3 Picasso. Venga blir i så måte en relativt original skapning - i likhet med, men på en annen måte enn, den lille sjarmøren Kia Soul.

Bilen ble vist som konsept i Genève i mars, men her er bildene av den produksjonsklare bilen. Den er både designet, utviklet produsert i Europa.

Bygget for god plass

Den nye kompakte Kiaen har altså litt spesielle dimensjoner. Den er 407 centimeter lang og har en akselavstand på 261,5 centimeter, hvilket er 3,5 mer enn Skoda Octavia. Høyden på 160 centimeter er godt over småbil-standarden, hvilket er det tydeligste tegnet på at det er innvendig plass som er prioritert her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer