Verdens dyreste

Ronaldos nye 100-millioners «firmabil»

Fotballstjernen Cristiano Ronaldo har kjøpt seg ny bil: en Bugatti Centodieci til den nette sum av 100 millioner kroner.

BARSKE: Bugatti sier aldri noe om hvem som kjøper bilene deres, men mange kilder sier at Cristiano Ronaldo har kjøpt fabrikkens hittil sterkeste og dyreste bil – Centodieci. Foto: Bugatti, Dagbladet
BARSKE: Bugatti sier aldri noe om hvem som kjøper bilene deres, men mange kilder sier at Cristiano Ronaldo har kjøpt fabrikkens hittil sterkeste og dyreste bil – Centodieci. Foto: Bugatti, Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge gått rykter om at den portugisiske fotballstjernen har kjøpt ett av de ti eksemplarene som skal bygges av Bugattis nye superbil Centodieci.

Nå skriver den italienske avisen «Corriere delle Serra» at ryktene medfører riktighet. I hvert fall så langt det er mulig å bekrefte dette.

Bugatti selv sier ingen ting om hvem som har kjøpt de ti bilene som skal bygges og levers til kunder i begynnelsen av 2021. Det eneste de bekrefter er at alle bilene ble solgt lenge før de ble vist fram offentlig.

6 millioner i uka

Ronaldo har allerede flere Bugatti i garasjen, men dette er så langt den dyreste han har kjøpt. En Centodieci koster 9,5 millioner euro, eller rundt 100 millioner kroner etter dagens kurs. Dette er mer enn dobbelt så mye som Bugatti Chiron, som også er en helt grei superbil.

SUPEER-RASK: Bugatti Centodieci har 1600 hester, veier bare litt over 1400 kilo og gjør 0-300 km/t på 13,1 sekunder. En bil som passer godt til Juventus-stjernen, som er lidenskapelig opptatt av bil og tjener mange millioner i uka. Foto: Bugatti
SUPEER-RASK: Bugatti Centodieci har 1600 hester, veier bare litt over 1400 kilo og gjør 0-300 km/t på 13,1 sekunder. En bil som passer godt til Juventus-stjernen, som er lidenskapelig opptatt av bil og tjener mange millioner i uka. Foto: Bugatti Vis mer

Dette er en enorm sum for en bil, men kanskje ikke all verden for en mann som har rundt 6 millioner kroner i uka i lønn, pluss påtegnings-vederlag etter at han skrev under for italienske Juventus.

1600 hester

Centodieci er den råeste bilen som Bugatti noen gang har bygget. Midt i bilen sitter det en W16 motor – betyr at den har 16 sylindrer i W-form – som yter 1600 hester.

Den bruker 2,4 sekunder fra 0-100 km/t, 6,1 sekunder fra 0-200 og 13,1 sekunder fra 0-300 km/t. Toppfart er elektronisk begrenset til 380 km/t for bilen som bare veier i overkant av 1400 kilo. Permanent firehjulstrekk er nødvendig for å få alle kreftene ned på veien.

9,5 MILLIONER EURO: Prisen er 100 millioner kroner, dobbelt så mye som «lillebror» Chiron som har 100 hester mindre. Foto: Bugatti
9,5 MILLIONER EURO: Prisen er 100 millioner kroner, dobbelt så mye som «lillebror» Chiron som har 100 hester mindre. Foto: Bugatti Vis mer

Gir bort penger

Det er fristende å sette Ronaldos bilkjøp i perspektiv: Ifølge norske hjelpeorganisasjoner vil et bidrag på 300 kroner gi et barn i utviklingsland rent vann resten av livet. 100 millioner kroner ville dermed gitt over 330.000 barn rent vann.

I rettferdighetens navn skal det nevnes at Ronaldo gjentatte ganger har gitt penger til veldedighet. Da han i 2011 ble utnevnt av FIFA til «Player of the Year», auksjonerte han bort trofeet og ga 10 millioner til et sykehus i Gaza. Han har flere ganger gitt bort bonuser i million-klassen til både Røde Kors og UNICEF.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer