Verdens dyreste

Ronaldos nye 100-millioners «firmabil»

Fotballstjernen Cristiano Ronaldo har kjøpt seg ny bil: en Bugatti Centodieci til den nette sum av 100 millioner kroner.

BARSKE: Bugatti sier aldri noe om hvem som kjøper bilene deres, men mange kilder sier at Cristiano Ronaldo har kjøpt fabrikkens hittil sterkeste og dyreste bil – Centodieci. Foto: Bugatti, Dagbladet
BARSKE: Bugatti sier aldri noe om hvem som kjøper bilene deres, men mange kilder sier at Cristiano Ronaldo har kjøpt fabrikkens hittil sterkeste og dyreste bil – Centodieci. Foto: Bugatti, Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge gått rykter om at den portugisiske fotballstjernen har kjøpt ett av de ti eksemplarene som skal bygges av Bugattis nye superbil Centodieci.

Nå skriver den italienske avisen «Corriere delle Serra» at ryktene medfører riktighet. I hvert fall så langt det er mulig å bekrefte dette.

Bugatti selv sier ingen ting om hvem som har kjøpt de ti bilene som skal bygges og levers til kunder i begynnelsen av 2021. Det eneste de bekrefter er at alle bilene ble solgt lenge før de ble vist fram offentlig.

6 millioner i uka

Ronaldo har allerede flere Bugatti i garasjen, men dette er så langt den dyreste han har kjøpt. En Centodieci koster 9,5 millioner euro, eller rundt 100 millioner kroner etter dagens kurs. Dette er mer enn dobbelt så mye som Bugatti Chiron, som også er en helt grei superbil.

Dette er en enorm sum for en bil, men kanskje ikke all verden for en mann som har rundt 6 millioner kroner i uka i lønn, pluss påtegnings-vederlag etter at han skrev under for italienske Juventus.

1600 hester

Centodieci er den råeste bilen som Bugatti noen gang har bygget. Midt i bilen sitter det en W16 motor – betyr at den har 16 sylindrer i W-form – som yter 1600 hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.