Roper varsko om bobil-sikkerhet

Kollisjonssikkerheten er betraktelig lavere enn i en personbil.

ADVARER: Trygg Trafikk advarer mot sikkerheten i bobiler, når bransjen melder om bobilboom. En svensk kollisjonstest av bobiler avslørte i fjor at det er stor fare for å omkomme eller bli alvorlig skadd, ved en frontkollisjon i bobil. Det stilles ikke samme krav til kollisjonssikkerhet i bobiler som for vanlige personbiler. Foto: Trafikverket
ADVARER: Trygg Trafikk advarer mot sikkerheten i bobiler, når bransjen melder om bobilboom. En svensk kollisjonstest av bobiler avslørte i fjor at det er stor fare for å omkomme eller bli alvorlig skadd, ved en frontkollisjon i bobil. Det stilles ikke samme krav til kollisjonssikkerhet i bobiler som for vanlige personbiler. Foto: Trafikverket Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kunne Dinside fortelle om enorm pågang hos bobil-forhandlere.

- Vi opplever en enorm pågang om dagen. Mange vil enten leie eller kjøpe bobiler. Sommeren 2020 ser ut til å bli en testsommer for mange nordmenn som aldri før har oppdaget den fine ferieformen bobil eller caravan innebærer, uttalte daglig leder Rolf Kanstad hos Kroken Caravan til Dinside.

Nå advarer Trygg Trafikk om sikkerheten i bobiler:

- Skal du på ferie i bobil, bør du være klar over at sikkerheten din ved kollisjon er betraktelig lavere enn i en vanlig personbil – og du må ta dine forholdsregler, skriver Trygg Trafikk i en pressemelding.

- Alt annet enn bra

Trygg Trafikk viser til en kollisjonstest utført av det svenske Trafikverket i 2019.

Den avslørte at sikkerheten i bobiler er lavere enn man kanskje tror. Når de testet bobiler etter de samme kollisjonstestene som Euro NCAP bruker når de kollisjonstester personbiler, var testresultatene nedslående:

Bobilene hadde ikke en konstruksjon som kunne beskytte fører eller passasjer ved en kollisjon.

- Testene fra Sverige viser at sikkerheten i en bobil er betraktelig dårligere enn i vanlige personbiler, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer