Roper varsko

Advarer mot smell.

ADVARER: Elbilforeningen med advarsel før statsbudsjettet. Foto: NTB
ADVARER: Elbilforeningen med advarsel før statsbudsjettet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

September-måned ble en stor nedtur for norske bilforhandlere. Ifølge tall fra OFV ble det registrert nøyaktig 9000 nye elektriske personbiler i løpet av årets niende måned.

Dette er 21 prosent lavere enn tallene fra september 2022. Også i 2021 og 2020 ble det registrert flere elbiler i september enn hva tilfellet var sist måned.

1. januar i år ble det innført moms på elbiler til over 500 000 kroner, samt vektavgift. I forkant av neste års statsbudsjett advarer Elbilforeningen om ytterligere innstramminger på avgiftene.

SUPER FOR FOLK FLEST: Hyundai Kona er bilen for folk flest. Den har alt det vi trenger av rekkevidde, plass, kjørekomfort og utstyr til en god pris. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

- Moms, avgifter og høyere bompengesatser har allerede gjort elbil dyrere enn for et år siden. Bilkjøp er den nest største investeringen for norske familier, en investering mange familier nå vurderer om de har råd til, sier leder for kommunikasjon og samfunnskontakt Unni Berge i en pressemelding.

Stortingets mål er at alle nye biler i 2025 skal være utslippsfrie.

- Kommer det avgiftsskjerpelser for elbil i dette budsjettet, blir det svært krevende å nå målet og vi får ikke den nødvendige reduksjonen i klimagassutslipp, fortsetter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer