Rover 75 Estate: Med Norge i sikte?

Det har lenge vært usikkerhet rundt personbilene fra Rover sin fremtid i Norge. Den er enda ikke avklart, men signalene er foreløpig ganske positive.

Publisert

Og med et produkt som Rover 75 stasjonsvogn på trappen, ville det nesten være rart om personbilene fra Rover forsvant fra det norske marked. Tradisjonelt selger nemlig stasjonsvogner i storbilklassen svært godt på det norske marked, som for eksempel Audi A6, Mercedes E-klasse, BMW 5-serie og lignende.

De tekniske data for Rover 75 Estate er ikke fastsatt ennå, men vi har brakt på det rene at det er få tekniske endringer i forhold til sedanversjonen. De vil få de samme motorene (1.8, 2,0 og 2,5 V6 og 2.0 Diesel - som ikke selges i Norge) og de samme utstyrsnivåene. Det er også klart at bakluken blir hel -- ikke delt, det vil bli integrert bagasjeromstildekking, bagasjenett og 60/40 delt baksete.

Importøren av Rover, BMW Norge, vil i løpet av en ukes tid gå ut med offisiell informasjon om fremtiden for Rover personbiler i Norge.

Bakgrunn

Etter at BMW overtok Rover for noen år tilbake, har BMW fortsatt å slite med røde tall i regnskapet til Rover. BMW bestemte seg for å selge unna, og offentliggjorde at de skulle selge til Alchemy Group. Dette salget ble det ingenting av, du kan 9510">lese mer om saken her. Kort tid etter ble imidlertid BMW enige om å selge Rover for ett pund til Phoenix -- nok et investeringsselskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer