Rover 75 Touring 2003: Høyt dieselforbruk

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Rover 75 TouringMotor: 2 l diesel, 131 hk (BMW)Automat gir: Jatco 5 trinn elektoniskÅrsmodell: 2003Kilometerstand: 25.000 km Problem: Meget høyt diesel forbruk dvs 1.1 liter/ 10 kmBilen er bruktimportert fra Tyskland. Pris 265000.- med "full pakke" (Skinn, alt elektrisk etc.) fra norsk forhandler.Men den er også kjent for sitt lave forbruk av diesel. Jeg satte den derfor på verksted hos Bilpaviljongen i Stavanger. Betalte 9.800 for å få ny liten service, kjørelys og forandre språk i data maskinen fra tysk til engelsk. Primært skulle de inn i datamaskinen for å justere motor for lavest forbruk. Den bruker altså dobbelt av hva som jeg trodde etter å ha hvert på verksted.

Vet dere hvor jeg bør gå. Bilpaviljongen som har tatt over fra BMW kan det i hvert fall ikke. Svar: Du bør nok heller ligge på et forbruk på ca 0.57 per mil etter hva jeg har hørt på en motor av din kaliber. Men det er jo avhengig av tilstand på motor og at fører kjører "normalt". Hvem som kan hjelpe deg med dette på best mulig måte bør jo være et merkeverksted som har god og bred erfaring med dette bilemerket! Røyker motoren uvanlig mye eller har den dårlig trekkraft? Jeg tror nok at ditt bilverksted kan det de holder på med men i noen tilfeller er det vanskelig å finne den billigste og beste måte å hjelpe kunden på uten at det går ut over troverdigheten til bilverkstedet. Jeg ville nok prøvd en gang til og kanskje be om at de sjekker eventuelt om andre biler i databasen deres har liknende problemer. Hva som kan være galt? Kan det hende at bilen er "chippet" på en uheldig måte eller om dyser, dieselpumpe trenger en justering eller overhaling? Lykke til med problemet!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer