Rundkjøringene redder liv

Antallet ulykker reduseres kraftig

KJØRER FEIL: Vi kjenner skiltet, men mange av oss sliter med plassering og blinklys ved kjøring i rundkjøringer. Foto: Colourbox.com
KJØRER FEIL: Vi kjenner skiltet, men mange av oss sliter med plassering og blinklys ved kjøring i rundkjøringer. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det bygges titalls rundkjøringer her til lands hvert år, er Statens Vegvesen usikker på hvilken norsk kommune som har flest rundkjøringer, selv om deres rundkjøringsentusiast sier dette kan være Stavanger.

Senere får DinSide imidlertid en ny telefon fra Vegvesenet i Oslo, som til ære for DinSide har talt(!) alle kommunens rundkjøringer. Tallet er 138, og med minst to rundkjøringer under arbeid er det uten tvil Oslo som er Norges rundkjøringskommune nummer 1.

Slik kjører du riktig i rundkjøringen

Reduserer ulykker

Selv om det fortsatt finnes mange som ikke vet hvordan man kjører riktig i en rundkjøring, er rundkjøringene slett ikke et nytt fenomen. Det er over hundre år siden verdens første rundkjøring sto ferdig, selveste Colombus Circle i New York fra 1905. Norges eldste rundkjøring er fra 1918 og ligger i sentrum av Trondheim, nærmere bestemt den som går rundt Olav Tryggvasson-statuen.Men hva er det egentlig med disse rundkjøringene som er så bra, at det her til lands bygges mellom 30 og 50 hvert bidige år?

Ifølge Transportøkonomisk Insitutt er rundkjøringens store fordel at den reduserer antall ulykker betraktelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer