Bilvrak var gull

Rusten Boble gikk for 230.000 kroner

Denne gamle VW Bobla har stått stille på en låve i 50 år. Nylig gikk den for 230.000 kroner på auksjon.

IKKE ET VRAK: Den ser ut som er vrak, men er en verdifull utgave av en 1951-modell VW Boble. Prisen ble til slutt 230.000 kroner. Foto: Bilweb Auctions
IKKE ET VRAK: Den ser ut som er vrak, men er en verdifull utgave av en 1951-modell VW Boble. Prisen ble til slutt 230.000 kroner. Foto: Bilweb Auctions Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilen, en 1951-modell med over 87.000 kilometer på telleren, ble for ikke lenge siden funnet igjen på en låve i Sverige. Der hadde den stått ubrukt i nesten 50 år – noe den også bærer preg av. Bobla er langt fra rustfri og heller ikke helt original. Det mest spesielle med bilen er at den har et originalt montert soltak. Motoren er på 1200 kubikk-centimeter og beskjedne 25 hester.

Ikke kjørt på 50 år

Før den store sommerauksjonen til Bilweb Auctions, ble bilen vurdert av takstmann John Ålander.

- Denne Bobla har ikke vært kjørt på nesten 50 år. Den er registrert som en 1951-modell, men ble trolig bygget i slutten av april 1952. Det sitter en uvanlig Blaupunkt radio i bilen, trolig siden bilen var ny. Det virker som om bilen har fått en større gjennomgang rundt 1960, med blant annet nye skjermer, støtfangere, baklys og motor.

Det er imidlertid svært uvanlig at en så tidlig Volkswagen med original-montert soltak kommer for salg, kommenterte Ålander.

Han vurderte verdien på bilen til mellom 150.000 og 200.000 kroner. Budene stoppet imidlertid ikke før de var oppe i 230.000 svenske kroner. I dag tilsvarer det omtrent det samme i norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer