Kjørt sju kilometer

Rusten Saab solgt for 500 000 kroner

Denne Saab-en ble kjørt inn på en låve da den var ny i 1979 og har stått der siden. Nylig ble den solgt for en halv million kroner.

42 ÅR PÅ LÅVEN: Slik så den gamle Saab-en ut etter 42 år bortgjemt på en låve. Foto: nettauktion.se
42 ÅR PÅ LÅVEN: Slik så den gamle Saab-en ut etter 42 år bortgjemt på en låve. Foto: nettauktion.se Vis mer
Publisert

En 1980-modell Saab 96 er ikke en spesielt sjelden bil. Tilstanden til bilen var heller ikke spesielt god, med litt rust både her og der.

Derfor overrasket det mange at budene på bilen ikke stoppet før på 500 000 kroner da den nylig ble lagt ut for salg på nettauktion.se.

Det spesielle med bilen var imidlertid at den bare er kjørt sju kilometer i løpet av sitt 42-år lange liv.

Rett på låven

- Etter det vi har klart å forske fram, fikk eieren levert denne Saab-en med lastebil til gården sin. Deretter ble den kjørt inn på låven, gjemt og glemt. Eieren reiste rundt og solgte ting på markeder og hadde mange biler, sier Frank Gausland i nettauktion.se til det svenske magasinet Klassiker.

Saab 96 ble produsert mellom 1960 og 1980 i Trollhättan i Sverige. De siste modellene ble bygget på Valmet-fabrikken i Finland. Bilen har en V4 motor på 68 hester og gir på rattet, slik en del hadde den gangen.

Doblet prisen

Etter mange år bortgjemt og nedstøvet på en låve, bærer bilen preg av at fuktighet har gjort en del skader. Både i motorrommet og noen steder på karosseriet er det rust. Det vil kreve en stor jobb for å få bilen tilbake i den standen den var som ny.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer