Rustent vrak til over to millioner

Dette var (og er for så vidt), en Bugatti type 22 Brescia. Historien bak bilen er temmelig spesiell!

Ville du ha kjøpt denne for over to millioner...? Foto: Knut Moberg
Ville du ha kjøpt denne for over to millioner...? Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (DinSide Motor): I 73 år lå denne bilen på bunnen av en innsjø - nærmere bestemt Lago Maggiore, på sveitsisk side. I fjor sommer ble den hevet, og ble solgt på auksjonen holdt av Bonhams på bilutstillingen Rétromobile i Paris lørdag 23. januar.

Vi rakk å ta den i øyensyn på forhånd, og ville aldri ha trodd at et slikt rustent, gammelt vrak kunne innhente den nette sum av 260.500 Euro eller over to millioner kroner. Men det ble altså det vinnende budet og vraket skal stilles ut slik det er i museet til den vinnende byderen, en europeisk samler som representerer Peter Mullins-samlingen i California.

Hvorfor en slik vanvittig pris for det som i praksis ser ut som en haug med skrot? Som det så ofte er tilfellet er det en kombinasjon av objektets art og dets historie - som er ganske spesiell.

Bugatti fra 1925

Objektet er ingen hvilkensomhelst bil, men en Bugatti Type 22 Brescia roadster. Chassis er fra 1925, men det antas at bilen fikk modifisert eller nytt karosseri på slutten av 1920-tallet.

Når det gjelder historien bak det er de to viktigste hendelsene som ledet opp til salget at eieren i 1936 ikke betalte toll på bilen ved innførsel fra Frankrike til Sveits, og et tragisk drap i 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.