Rustgaranti: Hva er det egentlig?

Hvor lang rustgaranti tilbyr de ulike bilmerkene? Og hva dekker den? Vi gir deg svarene i dagens minikurs.

Publisert
Sist oppdatert

Kjøper du en ny Mercedes-Benz, får du hele 30 år rustgaranti på kjøpet. Kjøper du en Ssangyong får du 16 år. Jaguar og Land Rover derimot, er blant merkene som kun følges av 6 år rustgaranti.

Det vanligste her i landet er imidlertid at bilimportørene gir 12 år rustgaranti - dette gjelder rundt halvparten av merkene som markedsføres aktivt i Norge. Ingen merker knytter noen kjørelengdebegrensning til rustgarantien.

Her finner du en oversikt over de ulike merkenes rustgaranti.

Gjennomrusting

Men hva er egentlig en rustgaranti? Vel, egentlig burde uttrykket "rustgaranti" vært erstattet av begrepet "gjennomrustingsgaranti". Det er nemlig kun gjennomrusting rustgarantien faktisk dekker. Overflaterust på kanaler, rundt dørhåndtak, på hjulbuer og på karosseriplater generelt er altså ikke omfattet.

Forutsetning: Produksjonsfeil

Det er også av avgjørende betydning at gjennomrustingen har sin bakgrunn i produksjonsfeil ved fabrikken. Gjennomrusting som har sitt utgangspunkt i ytre påvirkninger av typen steinsprut, parkeringsskader, nøkkelriping, kjemiske skader og lignende dekkes altså ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer