Ryfast corona-forsinket

Skulle åpne 30 mars. Nå er åpningen utsatt på ubestemt tid.

RYFAST CORONAUTSATT: Ryfast-åpningen blir utsatt på grunn av coronaviruset. Her fra byggingen av Eiganestunnelen i 2016. Foto: NTB Scanpix
RYFAST CORONAUTSATT: Ryfast-åpningen blir utsatt på grunn av coronaviruset. Her fra byggingen av Eiganestunnelen i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I en pressemelding skriver Statens vegvesen at Ryfast etter planen skulle åpne 30. mars, men nå må åpningen utsettes på ubestemt tid.

Årsaken er at Vegtrafikksentralen (VTS) i Bergen har redusert bemanning, da flere ansatte er i karantene på grunn av coronaviruset. Dermed må Statens vegvesen utsette åpningen av de to siste tunnelene Eiganes- og Hundvågtunnelen i Ryfast-prosjektet.

– Vegtrafikksentralen i Bergen har ansatte som er i karantene og andre som på grunn av coronaviruset er forhindret fra å gå på jobb. Det gjør at de som er på vakt på VTS-sentralen må prioritere å ha kontroll på eksisterende veier og tunneler i regionen. Operatørene er derfor forhindret i å delta på opplæringen og sikkerhetstestingen, sier prosjektleder for Ryfast, Gunnar Eiterjord.

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen beklager at bilistene i Stavanger og Ryfylke må vente ytterliggere på at de to nye tunnelene skal åpne, men han presiserer at vegvesenet gjør det de kan for at forsinkelsen skal være så kort som mulig.

- Sikkerheten er det aller viktigste, og derfor er vi helt avhengige av at operatørene i Bergen deltar når tunnelene skal testes og sikkerhetsgodkjennes. Coronaviruset har skapt utfordringer for oss alle, og vi i vegvesenet er også berørt, sier Davik, som presiserer at ingen ansatte på Vegtrafikksentralen har testet positivt for corona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer