Ryggekamera kan bli påbudt

Hvis amerikanske myndigheter får det som de vil, skal alle biler i USA ha ryggekamera fra 2014.

Ingen kan nekte for at det er praktisk med ryggekamera(her fra Volkswagen Passat), men blir det påbudt? Foto: Jogrim Aabakken
Ingen kan nekte for at det er praktisk med ryggekamera(her fra Volkswagen Passat), men blir det påbudt? Foto: Jogrim Aabakken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kommer langt med å være forsiktig og bruke hodet når du rygger. Likevel; har du først kjørt en bil med ryggekamera, er det svært få som ikke synes at det er et svært praktisk hjelpemiddel. Sjåføren av denne rådyre Bugattien burde for eksempel definitivt brukt slikt sikkerhetsutstyr.

Ryggekameraene aktiveres automatisk når du setter bilen i revers. Displayet, som normalt er integrert i midtkonsollen, gir dermed føreren av bilen en bedre oversikt over hva som faktisk befinner seg bak bilen.

I dag er imidlertid ryggekameraer ekstrautstyr, og siden tusenlappene brenner kjapt når du kjøper ny bil, er det mange som velger å la det være. Fra og med 2014 kan dette endre seg.

Påbudt i nye biler

Amerikanske myndigheter har nemlig foreslått at ryggekameraer skal bli standard, ifølge National Highway Safety Administration (NHTSA). Innføringen skal skje trinnvis:

 • 10 prosent av nye biler må ha ryggekamera innen september 2012
 • 40 prosent av nye biler må ha ryggekamera innen september 2013
 • og i september 2014 må alle nye biler ha ryggekamera.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer