Rygging på skadetoppen

Nordmenn slurver i trafikken.

UOPPMERKSOMME SJÅFØRER: Påkjørsel bakfra er en viktig årsak til trafikkskader i Norge, viser statistikk fra TRAST. Foto: Colourbox.com
UOPPMERKSOMME SJÅFØRER: Påkjørsel bakfra er en viktig årsak til trafikkskader i Norge, viser statistikk fra TRAST. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt 144.813 materielle trafikkskader ble meldt inn til forsikringsselskapene i 2010. Av disse skyldtes de aller fleste skadene rygging, nærmere bestemt 25 prosent av tilfellene, viser statistikk fra TRAST.

Ulykkene skyldes sjåfør-tabber

Ukonsentrerte sjåfører

Av de totalt 36.736 ryggeskadene som ble innmeldt for personbiler i fjor, toppet Oslo lista over fylker med størst andel ryggeuhell. I forhold til alder var det aldersgruppen 35-49 år som sto for de aller fleste tilfellene.

Den andre største årsaken til de innmeldte trafikkskadene, er påkjørsel bakfra, som utgjør 21 prosent av skadene, mens påkjørsel av parkert kjøretøy utgjør 20 prosent av skadene i 2010.

- Påkjørsel bakfra skyldes i stor grad for liten avstand til bilen foran, og uoppmerksomhet fra sjåførens side. I stor grad skyldes veldig mange av skadene slurv fra sjåførens side, sier styreleder Tor Inge Soma i Autoriserte Trafikkskoles Landsforbund (ATL).

Han tror noe av grunnen til at trafikkskadestatistikken domineres av slurvefeil , er et hovedfokus på risiko og sikkerhet i trafikkopplæringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer