S-Type: Jaguar for folket

Det er ikke ofte Jaguar lanserer nye modeller, men selv om Jaguar S-Type er en helt ny bil har den arvet navnet fra en av fortidens storheter i Browns Lane.

Nye Jagar S-Type flankert av Mk2 og den originale S-Type.
Klikk her for større bilde
Nye Jagar S-Type flankert av Mk2 og den originale S-Type.
Klikk her for større bilde Vis mer
Publisert

Den originale Jaguar S-Type ble lansert i oktober 1963, og plasserte seg mellom Jaguar Mark 2 og Mark X. S-Type var med andre ord en av Jaguars toppmodeller, noe også motoralternativene beviste. Minste var på 3,4 liter og 210 hestekrefter, mens størstemann hadde 3,8-liters slagvolum og kunne med sine 220 hester sørge for at bilen akselererte fra 0-100 kilometer i timen på drøye 10 sekunder.

Stor minstemann

Derfor er det et paradoks at den nye S-Type som lanseres i Norge i løpet av April neste år skal være minstemann blant kattene. S-Type plasserer seg med andre ord under Jaguar sin XJ-serie. Det betyr at konkurrentene til S-Type blir de større utgavene av BMW 5-serie, Mercedes E-klasse og Audi A6.

En ekte Jaguar

Jaguar er selv veldig opptatte av at S-Type skal oppfattes som en ekte Jaguar, selv om bunnplaten stammer fra Lincoln LS og motorblokken i den nye 3-liters V6`eren er den samme som sitter i Ford Mondeo 24v. Men hvem bryr seg vel om det når de ser den klassiske Jaguar-grillen, C-stolpens klassiske kurve og instrumentpanelet som er dekket av "Mushroom stained bird`s eye maple"?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer