S-Type: Jaguar for folket

Det er ikke ofte Jaguar lanserer nye modeller, men selv om Jaguar S-Type er en helt ny bil har den arvet navnet fra en av fortidens storheter i Browns Lane.

Nye Jagar S-Type flankert av Mk2 og den originale S-Type.
Klikk her for større bilde
Nye Jagar S-Type flankert av Mk2 og den originale S-Type.
Klikk her for større bilde Vis mer
Publisert

Den originale Jaguar S-Type ble lansert i oktober 1963, og plasserte seg mellom Jaguar Mark 2 og Mark X. S-Type var med andre ord en av Jaguars toppmodeller, noe også motoralternativene beviste. Minste var på 3,4 liter og 210 hestekrefter, mens størstemann hadde 3,8-liters slagvolum og kunne med sine 220 hester sørge for at bilen akselererte fra 0-100 kilometer i timen på drøye 10 sekunder.

Stor minstemann

Derfor er det et paradoks at den nye S-Type som lanseres i Norge i løpet av April neste år skal være minstemann blant kattene. S-Type plasserer seg med andre ord under Jaguar sin XJ-serie. Det betyr at konkurrentene til S-Type blir de større utgavene av BMW 5-serie, Mercedes E-klasse og Audi A6.

En ekte Jaguar

Jaguar er selv veldig opptatte av at S-Type skal oppfattes som en ekte Jaguar, selv om bunnplaten stammer fra Lincoln LS og motorblokken i den nye 3-liters V6`eren er den samme som sitter i Ford Mondeo 24v. Men hvem bryr seg vel om det når de ser den klassiske Jaguar-grillen, C-stolpens klassiske kurve og instrumentpanelet som er dekket av "Mushroom stained bird`s eye maple"?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.