S2000: Hylende Honda i minitest!

Under det lave panseret til Hondas nye roadster, S2000, skjuler det seg 240 hester. Dermed har S2000 verdens høyeste ytelse per liter for biler uten turbo. Hemmeligheten heter selvfølgelig VTEC.

S2000: Hylende Honda i minitest!
Publisert

Vi vrir tenningsnøkkelen til anslag. Ingenting skjer. Jorden begynner ikke å skjelve, og fuglene kvitrer ufortrødent videre. Det eneste som bryter stillheten er en koselig radiostemme som forteller oss at neste programpost ut er værmeldingen.

"Gentlemen, start your engines"!

Grunnen er selvfølgelig at du ikke starter en Honda S2000 med nøkkelen. I det vi trykker inn den røde startknappen kan vi formelig høre stemmen til starteren som skriker: "Gentlemen, start your engines!". Og det kunne knapt passet bedre, for mens værmeldingen forteller om pent vær i de kommende dager, plasker regnet ned over Vålerbanen i Hedmark...

Revet bort

Egentlig er ikke Honda S2000 noe annet enn en bursdagsgave. Den er Honda sin gave til seg selv, for å feire sine 50 år. Vi andre må ut med 515.000 kroner for vårt eksemplar av S2000, og bilen er ikke leveringsklar før tidligst i juni neste år. For de syv bilene som kommer til våre kyster i 1999 er allerede revet bort.

Bakhjulsdrift

Da Honda avsluttet produksjonen av S800 i 1965, avsluttet de også produksjonen av biler med frontmontert motor og bakhjulsdrift. Slik sett tar S2000 opp en gammel arv, og Honda sier da også at S2000 er den spirituelle etterfølgeren til S800. Men den er mer enn det. Honda S2000 er en vaskeekte roadster, med motoren montert bak forakselen, 240 hester, sitteplass for to, kjøreglede egnet til å skape avhengighet og selvfølgelig bakhjulsdrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer