S4 Cabriolet på vei

Svært få fireseters kabrioleter vil kunne hamle opp med Audi S4 Cabriolet, som lanseres i Norge allerede i mai.

S4 Cabriolet på vei
Publisert
Sist oppdatert

S4 Cabriolet har nemlig den samme motoriseringen som den ordinære S4. Det betyr V8-motor med 4,2 liter slagvolum, 344 hestekrefter og 410 Nm ved 3.500 o/min. Og 0-100 gjøres unna på respektable 5,9 sekunder.

Raskere enn BMW 645Ci

Det er ikke mange andre toppløse firesetere som kan skilte med større motorkraft og raskere akselerasjon enn dette. For eksempel yter S4-motoren 11 hestekrefter mer enn motoren i BMW 645Ci, som også må gi tapt når det kommer til akselerasjon. 645Ci bruker nemlig 6,1 sekunder fra 0 til 100. I rettferdighetens navn skal det imidlertid nevnes at 645Ci er en større bil enn S4 Cabriolet, blant annet er BMWen 27 centimeter lengre.

To alternativer fra Mercedes-Benz

En annen opplagt konkurrent er Mercedes-Benz CLK 500. Selv om Mercedes-Benz kun har hentet ut 306 hestekrefter fra sin 5,0-liters V8er, skal CLK 500 være nøyaktig like rask som S4 Cabriolet. Dette til tross for at CLK 500 kun leveres med automatgir. CLK 55 AMG, som kan skilte med 367 hestekrefter, er enda raskere og klarer 0 til 100 på 5,4 sekunder - også dette med automatgir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer