S60, V70 og XC70 forfines

Never change a winning team, heter det i USA, noe Ford-eide Volvo tydeligvis har merket seg. S60-, V70- og XC70-trioen har nemlig gjennomgått svært forsiktige ansiktsløftinger.

Publisert
Sist oppdatert

MAINZ (DinSide Motor): Det at de synlige endringene er få og diskrete, betyr ikke at de tre ansiktsløftingene er uinteressante. Den forsiktige forfiningen ledsages nemlig av spennende teknologiske nyvinninger, hvorav BLIS er den mest oppsiktvekkende.

Blindsone-kontroll

BLIS er en forkortelse for Blind Spot Information System, noe som kan oversettes til blindsone-kontroll. BLIS består av blant annet av to kameraer, som er festet under sidespeilene. Disse tar 25 bilder per sekund og sender bildene videre til en kontrollenhet som sammenligner dem. Hvis forskjellen mellom de sist inkomne bildene er tilstrekkelig stor, konkluderer BLIS med at et kjøretøy befinner seg i bilens blindsone. Dermed tennes et lys innenfor sidespeil-innfestingen og føreren er advart.

Systemet er avansert nok til at det klarer å skille statiske gjenstander fra bevegelige. Dermed vil ikke lyktestolper og andre ting som befinner seg i veikanten utløse varsellampen. BLIS skal også fungere i mørke og er presist nok til at det også registrerer motorsykler. Mopeder og tråsykler er imidlertid for små til at de gjør utslag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer