Så enkelt fjerner du dugg i bilen

Én vanlig feil gjør at mange får duggete ruter i bilen. Sjekk våre fire smarte dugg-tips her.

LITEN OG UTYDELIG: Knappen for resirkulering av kupé-luften er liten og lett å overse. Når den er trykket inn, dugger rutene etter bare noen få minutter. Foto: Rune Korsvoll
LITEN OG UTYDELIG: Knappen for resirkulering av kupé-luften er liten og lett å overse. Når den er trykket inn, dugger rutene etter bare noen få minutter. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dugg på bilvinduene er irriterende - og farlig. I mange tilfeller skyldes dugg-problemet at du har trykket inn den lille knappen for resirkulering av kupé-luften.

Den er satt der for å tjene et par gode formål:

  • På en kald vintermorgen vil du oppnå raskere varme i kupeen, dersom du trykker på knappen som resirkulerer luften i kupeen. Da stenges nemlig den kalde luften fra utsiden av bilen ute.
  • Når du kjører i en tunell med forurenset luft, eller ligger bak et annet kjøretøy som slipper ut mye urenset eksos, kan du stenge ute luften og beholde en god luftkvalitet i kupeen ved å trykke på denne knappen.

4. Liten og bortgjemt

Men knappen er liten, lett å glemme og lett å komme borti uten at du er klar over det. Dessuten er det mange som ikke vet hva den er til.

Når luften resirkuleres, vil ikke fuktighet fra passasjerene eller snø som har smeltet på mattene, bli transportert ut. Den blir værende - og øker. Det tar bare noen minutter før rutene begynner å dugge.

  • Sjekk den lille knappen og slå av resirkuleringen. Da kommer frisk luft inn og gammel luft slippes ut. Det tar ofte bare et par minutter igjen før rutene igjen er duggfrie.

3. Et godt, gammelt triks

Har du forsikret deg om at resirkuleringen er slått av, men likevel er plaget av dugg, er det et par andre ting du kan gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer