Beste takboks i test

Så farlig er en dårlig takboks

Vinterferien står for døra og for mange betyr det bil med takboks fullastet med ski og utstyr. Da NAF og Testfakta kollisjons-testet bokser, avslørte de flere farlige.

FARLIG DÅRLIGE: Allerede i en kollisjon i 30 km/t, åpnet flere av boksene seg og slynget innholdet utover mot andre trafikanter. Video: NAF/Testfakta Vis mer
Publisert

En takboks gir ekstra bagasjeplass for en familie på tur, men det gjelder å velge rett boks og laste riktig. Det er nemlig stor forskjell på kvaliteten på de boksene du får kjøpt i butikkene. Det avslører både testen til Testfakta og en ny tysk test som NAFs søsterorganisasjon ADAC gjennomførte i fjor.

I tillegg til praktisk bruk og pris, er sikkerheten det viktigste punktet i begge testene. Og her er det store forskjeller på de testede takboksene.

Thule best

Testfakta testet boksene i en kollisjon i opptil 40 km/t, som altså ikke er en unormal hastighet i en kollisjon. Allerede ved 30 km/t er det flere av boksene som løsner fra taket, åpner seg og sprer innholdet utover. Spesielt skiene i boksen slynges ut som farlige prosjektiler.

Den beste boksen i testen til NAF og Testfakta er Thule Motion XL, fulgt av boksene fra Packline og norske Skiguard. Alle klarer kollisjonstestene opp til 40 km/t bra og er vanntette. Thule er enkel å montere, mens de to andre er tyngre og krever løftehjelp. Også i en ny, tysk test som ADAC og Stiftung Warentest gjennomførte i fjor, er Thule Motion vinneren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer