- Så grotesk!

Disse er verstinger, ifølge UP.

SLÅR ALARM: Lastebileierforbundet advarer om skummel trend. Foto: Shutterstock
SLÅR ALARM: Lastebileierforbundet advarer om skummel trend. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge UP-sjef Knut Smedsrud er det tungbilsjåførene som er verstinger når det gjelder ulovlig mobilbruk bak rattet. Det melder P4.

Ifølge deres siste veikantundersøkelse brukte 2,6 prosent av førerne i personbiler mobilen ulovlig, mens 5,6 av tungbilsjåførene gjorde det samme. Smedsrud betegner dette som skremmende.

TIPS: Vintervær kan føre til at hjulbuen fylles opp med snø og is, da kan være lurt å ta noen forholdsregler. Video: Berit B. Njarga / Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

- Grotesk!

Også Norges Lastebileierforbund sier dette er noe de ser mer av.

- Og så vet vi om en fryktelig skummel trend, hvor man i tillegg til å snakke i mobiltelefonen sitter bak rattet og filmer hverandre når man møtes på veien. Dette en måte lastebilsjåførene hilser på hverandre på, og dette er altså så grotesk og så farlig, sier markedsdirektør i forbundet, Kjell Olafsen til kanalen.

Videoer av dette deles i sosiale medier, og Olafsen forteller at både de og arbeidsgivere slår hardt ned på dette.

Blir dyrere

Fra og med torsdag øker boten for ulovlig mobilbruk i bil fra 9700 til 10 200 kroner. Det skjer bare ett år etter forrige økning.

I fjor kom vedtaket om økning såpass brått på at politiet ikke rakk å komme i gang med de nye satsene. Slik blir det ikke i år.

- Fra og med torsdag 1. februar vil politiet være klare til å utferdige forelegg med nye satser. Endringen ble fastsatt på fredag, med ikrafttreden 1. februar, så politiets effektivitet er det vel ingen ting å utsette på i denne saken, skriver Runar Karlsen, fagdirektør i Politidirektoratet til Stavanger Aftenblad.

Mer om