Rekkevidde for elbil

Så kort går elbilene i kulda

Kuldegradene de siste dagene har gitt mange ferske elbileiere et rekkevidde-sjokk. Vi har testet 18 elbiler.

DYRT IKKE ALLTID BEST: Å legge noen ekstra kroner i bilen med den største batteripakken kan være en god investering når det gjelder rekkevidde i kulde, men flere av de dyre bilene med stort batteri kommer dårlig ut i vår test. Foto: Markus Pentikainen
DYRT IKKE ALLTID BEST: Å legge noen ekstra kroner i bilen med den største batteripakken kan være en god investering når det gjelder rekkevidde i kulde, men flere av de dyre bilene med stort batteri kommer dårlig ut i vår test. Foto: Markus Pentikainen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange steder i landet har temperaturen krøpet godt ned på minussiden de siste dagene. De som har kjørt elbil i noen år, er blitt vant til at rekkevidden blir betydelig kortere i kulde og har lært seg noen triks for å bøte på dette.

For mange av de andre 100 000 som har kjøpt ny elbil det siste året, kommer kuttet i rekkevidden som et sjokk. De er ikke forberedt på hvor utfordrende en norsk vinter kan være for bilen.

Halvert rekkevidde

I sine «skrytebrosjyrer» sier ikke bilprodusentene mye om hva elbilene duger til under vinterlige forhold.

Selv om forbruket og rekkevidde til alle nye elbiler nå testes etter den nye og strengere WLTP-normen, er den ikke i nærheten av å fortelle sannheten om en kjøretur i 10-15 kuldegrader.

For enkelte biler er det nesten snakk om en halvering av rekkevidden, mens andre klarer seg mye bedre.

I tabellen lenger ned kan du se hvilke biler som klarer seg best.

Er du avhengig av god rekkevidde i kulde, kan det uansett være nødvendig å legge litt ekstra penger i en stor batteripakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer