Bensintom

Så langt går bilen når lampa lyser

Noen biler har ikke mer bensin igjen på tanken enn til fem mils kjøring når bensinlampa tennes. Hvor langt går bilen din?

RESERVETANKEN: Vi kaller det reservetanken, men egentlig er det bare bunnskrapet i den vanlige tanken som er igjen når denne lampa tennes. På noen biler er den ikke helt nøyaktig heller, så moralen må bli: Tank i tide. Foto: Colourbox.
RESERVETANKEN: Vi kaller det reservetanken, men egentlig er det bare bunnskrapet i den vanlige tanken som er igjen når denne lampa tennes. På noen biler er den ikke helt nøyaktig heller, så moralen må bli: Tank i tide. Foto: Colourbox. Vis mer
Publisert

Mange tror at de kan kjøre ti mil etter at bensinlampa i bilen begynner å lyse. På de fleste biler er dette er stor overdrivelse. Kjører du en BMW M3 eller Kia Picanto, bør du begynne å svette allerede etter fire mil. Etter fem er tanken støvtørr og du blir stående langs veien.

En undersøkelse som det britiske nettstedet Compare The Market, som jobber med prissammenlikninger blant annet på forsikringer, drivstoffpriser og andre bilrelaterte forhold, har sjekket hvor langt du kan kjøre etter at bensinlampa på 96 forskjellige bilmodeller begynner å lyse. I BMW M3 og Kia Picanto, kan du kjøre rett i overkant av fem mil før det er stopp. Det er omtrent halvparten så langt som folk flest tror.

VW Passat går lengst

Undersøkelsen viser at det er stor forskjell på de enkelte bilmodellene. I den andre enden av skalaen finner vi Volvo V40 og VW Passat, som har nok drivstoff igjen på tanken til at du kan kjøre over 11 og 12 mil før det er stopp.

Nå er likevel ikke dette en oppfordring til bensinlampe-rulett. Tallene fra Compare the Market, er bare et gjennomsnitt. Hvor langt du kommer i virkeligheten avhenger selvfølgelig av hvor hard du er på gassfoten, veien du kjører på, vær- og temperaturforhold, om det er en bensin- eller dieselutgave av den aktuelle bilen du kjører og så videre. Det er derfor ingen grunn til å ta unødig risiko her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer