Bensintom

Så langt går bilen når lampa lyser

Noen biler har ikke mer bensin igjen på tanken enn til fem mils kjøring når bensinlampa tennes. Hvor langt går bilen din?

RESERVETANKEN: Vi kaller det reservetanken, men egentlig er det bare bunnskrapet i den vanlige tanken som er igjen når denne lampa tennes. På noen biler er den ikke helt nøyaktig heller, så moralen må bli: Tank i tide. Foto: Colourbox.
RESERVETANKEN: Vi kaller det reservetanken, men egentlig er det bare bunnskrapet i den vanlige tanken som er igjen når denne lampa tennes. På noen biler er den ikke helt nøyaktig heller, så moralen må bli: Tank i tide. Foto: Colourbox. Vis mer
Publisert

Mange tror at de kan kjøre ti mil etter at bensinlampa i bilen begynner å lyse. På de fleste biler er dette er stor overdrivelse. Kjører du en BMW M3 eller Kia Picanto, bør du begynne å svette allerede etter fire mil. Etter fem er tanken støvtørr og du blir stående langs veien.

En undersøkelse som det britiske nettstedet Compare The Market, som jobber med prissammenlikninger blant annet på forsikringer, drivstoffpriser og andre bilrelaterte forhold, har sjekket hvor langt du kan kjøre etter at bensinlampa på 96 forskjellige bilmodeller begynner å lyse. I BMW M3 og Kia Picanto, kan du kjøre rett i overkant av fem mil før det er stopp. Det er omtrent halvparten så langt som folk flest tror.

GÅR LENGST: VW Passat er bilen som går lengst etter at bensinlampa har begynt å lyse, ifølge tester som det britiske nettstedet Compare The Market har gjort. Foto: VW
GÅR LENGST: VW Passat er bilen som går lengst etter at bensinlampa har begynt å lyse, ifølge tester som det britiske nettstedet Compare The Market har gjort. Foto: VW Vis mer

VW Passat går lengst

Undersøkelsen viser at det er stor forskjell på de enkelte bilmodellene. I den andre enden av skalaen finner vi Volvo V40 og VW Passat, som har nok drivstoff igjen på tanken til at du kan kjøre over 11 og 12 mil før det er stopp.

Nå er likevel ikke dette en oppfordring til bensinlampe-rulett. Tallene fra Compare the Market, er bare et gjennomsnitt. Hvor langt du kommer i virkeligheten avhenger selvfølgelig av hvor hard du er på gassfoten, veien du kjører på, vær- og temperaturforhold, om det er en bensin- eller dieselutgave av den aktuelle bilen du kjører og så videre. Det er derfor ingen grunn til å ta unødig risiko her.

En nødstopp langs veien er ikke bare ubehagelig. Det kan også skape farlige situasjoner dersom bilen stopper på et uoversiktlig sted eller i en mørk tunnel.

TANK I TIDE: En Kia Picanto eller BMW M3 går bare rundt fem mil etter at bensinlampa begynner å lyse. tank i tide, er vår oppfordring. Foto: Kia
TANK I TIDE: En Kia Picanto eller BMW M3 går bare rundt fem mil etter at bensinlampa begynner å lyse. tank i tide, er vår oppfordring. Foto: Kia Vis mer

255 mil på en tank

Et interessant poeng i denne sammenhengen er kanskje dette: I 2011 satte Marko Tomac and Ivan Cvetkovic i en Volkswagen Passat 1.6 TDI BlueMotion en Guinness World Record for lengst tilbakelagte strekning på vanlige veier på en tank drivstoff. Rekorden ble satt i Kroatia og ble på 2.545 kilometer med en gjennomsnittsforbruk på 0,3 liter på mila.

Her er de ti bilene som går kortest og lengst etter at drivstofflampa har begynt å lyse før tanken er helt tom og du står hjelpeløs i veikanten.

Disse bilene går kortest - km.

10.Ford Fiesta66,3
9.Nissan Juke65,8
8.Peugeot 10863,1
7.Citroën C162,6
6.Jaguar XK61,9
5.Mitsubishi Pajero61,6
4.Mini Cooper60,5
3.Fiat 50059,8
2.Kia Picanto51,8
1.BMW M351,6

Kilde: Compare The Market

Disse bilene går lengst - km.

10.Audi A6100,2
9.Mazda 6101,6
8.Range Rover Sport102,3
7.Audi Q5102,9
6.Mercedes E-klasse103,2
5.Toyota Prius107,4
4.BMW 5-serie110,2
3.Ford Mondeo112,9
2.Volvo V40113,1
1.VW Passat121,0

Kilde: Compare The Market

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer