Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Så langt kan den kjøre på strøm

Fredag avslørte svenskene endelig rekkevidden på det som skal bli Volvos mest solgte bil.

GÅR LENGRE «ENN PLANLAGT»: Teknisk sjef Henrik Green, administrerende direktør Håkan Samuelsson og global kommersiell sjef Björn Annwall i Volvo får en elbil som går lengre enn de første lanserte. Foto: AP/Michael Owen Baker
GÅR LENGRE «ENN PLANLAGT»: Teknisk sjef Henrik Green, administrerende direktør Håkan Samuelsson og global kommersiell sjef Björn Annwall i Volvo får en elbil som går lengre enn de første lanserte. Foto: AP/Michael Owen Baker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo Cars bekrefter endelig rekkevidden på selskapets første helelektriske bil. Den blir lengre enn de 400 kilometerne de lovet ved lanseringen.

I henhold til den offisielle europeiske testprosedyren, WLTP, får Volvo XC40 Recharge Pure Electric i utgangspunktet en rekkevidde på inntil 418 kilometer.

Så langt går den

Men, på grunn av utstyrsnivå og spesifikasjoner på modellen som selges i Norge, tilpasset nordiske forhold, blir den Norske WLTP-rekkevidden strupet med én kilometer. Dermed er rekkevidden 417 kilometer, ifølge Volvo - nesten fem prosent lengre enn først annonsert.

– XC40 Recharge Pure Electric har egenskaper som gjør den til en perfekt elbil for Norge. Det er en høyreist SUV med lang rekkevidde, masse kraft, firehjulsdrift og mulighet for hengerfeste – det er mange kunder som ser frem til å få bilen sin nå, sier pr- og kommunikasjonssjef Erik Trosby i Volvo Car Norway.

Helelektriske XC40 har to motorer som gir en samlet effekt på 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Bilen kommer med firehjulsdrift som standard, mens batteriet har en nominell kapasitet på 78 kWt.

XC40 er tilgjengelig med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt er 1500 kilo.

Blir Volvos mest solgte modell

Volvo mener de har merket godt at XC40 har egenskaper som appellerer til nordmenn. Kun uker etter at den først ble vist fram stod hele 9000 nordmenn på interesselista. Hvor mange som har bestemt seg for å kjøpe bilen, sier de imidlertid ikke noe om.

PR-SJEF: Erik Trosby i Volvo Car Norway. Foto: Volvo
PR-SJEF: Erik Trosby i Volvo Car Norway. Foto: Volvo Vis mer

– Det er mange som har bestilt bil og vi ser fram til å begynne å levere ut biler til norske kunder i fjerde kvartal (2020). XC40 blir vår mest solgte modell det kommende året, sier Erik Trosby.

De første bilene kommer til Norge om en drøy måned (månedsskiftet oktober/november) og utlevering til kundene fortsetter gjennom kvartalet og inn i 2021. Norske kunder som har bestilt XC40 får informasjon om leveringstidspunktet for bilen av sin egen Volvo-forhandler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer