Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Så langt kan den kjøre på strøm

Fredag avslørte svenskene endelig rekkevidden på det som skal bli Volvos mest solgte bil.

GÅR LENGRE «ENN PLANLAGT»: Teknisk sjef Henrik Green, administrerende direktør Håkan Samuelsson og global kommersiell sjef Björn Annwall i Volvo får en elbil som går lengre enn de første lanserte. Foto: AP/Michael Owen Baker
GÅR LENGRE «ENN PLANLAGT»: Teknisk sjef Henrik Green, administrerende direktør Håkan Samuelsson og global kommersiell sjef Björn Annwall i Volvo får en elbil som går lengre enn de første lanserte. Foto: AP/Michael Owen Baker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo Cars bekrefter endelig rekkevidden på selskapets første helelektriske bil. Den blir lengre enn de 400 kilometerne de lovet ved lanseringen.

I henhold til den offisielle europeiske testprosedyren, WLTP, får Volvo XC40 Recharge Pure Electric i utgangspunktet en rekkevidde på inntil 418 kilometer.

Så langt går den

Men, på grunn av utstyrsnivå og spesifikasjoner på modellen som selges i Norge, tilpasset nordiske forhold, blir den Norske WLTP-rekkevidden strupet med én kilometer. Dermed er rekkevidden 417 kilometer, ifølge Volvo - nesten fem prosent lengre enn først annonsert.

– XC40 Recharge Pure Electric har egenskaper som gjør den til en perfekt elbil for Norge. Det er en høyreist SUV med lang rekkevidde, masse kraft, firehjulsdrift og mulighet for hengerfeste – det er mange kunder som ser frem til å få bilen sin nå, sier pr- og kommunikasjonssjef Erik Trosby i Volvo Car Norway.

Helelektriske XC40 har to motorer som gir en samlet effekt på 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Bilen kommer med firehjulsdrift som standard, mens batteriet har en nominell kapasitet på 78 kWt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer