Rekkevidde

Så langt kan du kjøre med varsellampa lysende

Det er stor forskjell på hvor lenge du kan kjøre bilen etter at varsellampa lyser i dashbordet.

TOM TANK? Når varsellampa lyser og pila peker på tom drivstofftank får det oss til å svette. Hvor langt kan kan man egentlig kjøre i denne situasjonen? Foto: Reuters/Toby Melville
TOM TANK? Når varsellampa lyser og pila peker på tom drivstofftank får det oss til å svette. Hvor langt kan kan man egentlig kjøre i denne situasjonen? Foto: Reuters/Toby Melville Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har vel vært borti det?

Dundrende hjerte, klamme hender, svette som renner ned over panna og ryggen: Varsellampa har lyst i «lang tid», og du har ikke funnet et sted å fylle tanken. Nå er det sikkert tomt, når som helst!?

Én og annen av dere har helt sikkert opplevd å faktisk gå helt tom for bensin også - eller enda verre, diesel. Vinterstid kan man faktisk oppleve å få helt tom tank, om man parkerer bilen uten å fylle først. Vær også forsiktig, så du ikke heller på med feil drivstoff på tanken.

Snart tomt? Vi sjekket de 100 mest populære bilene

For å slippe unna høy puls og massiv svetting er naturligvis det aller beste forslaget å lade bilen eller fylle tanken en god stund før det nærmer seg tomt - hver gang. Men det hjelper også langt på vei å vite hvor mye du har å gå på, når lampa i bilen starter å lyse.

Derfor har vi sjekket med importørene av de 100 mest solgte bilene i Norge i 2016, for å få svar på spørsmålet vårt.

Se tabellen nederst i saken, for å få svar på hvor langt din bil har igjen når reservetanken slår inn.

Apropos: Reservetanken er ikke en ekstra, liten drivstofftank i bilen. «Reservetank» er bare et gammelt uttrykk, som fortsatt lever i beste velgående.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer