MG ZS EV

Så lite koster MGs elektriske SUV

Allerede 1. oktober lanseres en fem-seters elektrisk SUV fra det gamle bilmerket MG.

KOMPAKT EL-SUV: Den elektriske nykommeren som skal lanseres i Norge 1. oktober, er en crossover omtrent på størrelse med en Nissan Qashqai eller elbilen Kia e-Niro. Det åpnes for nettsalg, men hvem som skal stå for distribusjonen er foreløpig ikke kjent. Foto: MG
KOMPAKT EL-SUV: Den elektriske nykommeren som skal lanseres i Norge 1. oktober, er en crossover omtrent på størrelse med en Nissan Qashqai eller elbilen Kia e-Niro. Det åpnes for nettsalg, men hvem som skal stå for distribusjonen er foreløpig ikke kjent. Foto: MG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bransjenettstedet bilnytt.no som kommer med den oppsiktsvekkende nyheten om den nye elbilen som allerede om noen dager vil bli tilgjengelig for bestilling her i landet.

Bilen er SUV-en MG ZS EV, en modell som allerede eksisterer på det kinesiske markedet, og som lanseres i det europeiske markedet i disse dager.

Ifølge Bilnytt er det ikke utpekt noen offisiell norsk distributør for merket ennå, men dette skal bli kjent i uke 39. Nettstedet forteller videre at det er opprettet et stort lager i Amsterdam, som skal forsyne markedet med biler.

Spesifikasjonene forteller om en kompakt crossover-SUV, en anelse mindre enn Nissan Qashqai og i samme kategori som Hyndai Kona og Kia e-Niro. Lengden er 431 centimeter og bilen har en akselavstand på 258 centimeter.

MGs el-SUV er utstyrt med en batteripakke på 44,5 kWt.

Litt snau rekkevidde

Dette skal gi en rekkevidde i henhold til WLTP-målemetoden på 263 kilometer. Dette er kortere enn de fleste av de nye elbiler som lanseres på markedet i dag og tilsvarer omtrent rekkevidden i dagens VW e-Golf.

En annen kinesisk elbil vi kunne fortelle om her om dagen, sedanen Chery Arrizo, vil til sammenligning få en rekkevidde på 379 kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer