Ny stor NAF-undersøkelse:

Så mange vil ha elbil

Ifølge en større undersøkelse vil stadig flere nordmenn investere i elbil.

VIL HA: Med stadig flere modeller å velge mellom, og jevnt over betydelig lengre rekkevidde enn tidligere, blir elbiler mer og mer populære blant nordmenn. Det bekrefter også en undersøkelse foretatt av NAF.
VIL HA: Med stadig flere modeller å velge mellom, og jevnt over betydelig lengre rekkevidde enn tidligere, blir elbiler mer og mer populære blant nordmenn. Det bekrefter også en undersøkelse foretatt av NAF. Vis mer
Publisert

En av tre vil kjøpe elbil som sin neste bil, men fortsatt sitter like mange på gjerdet.

– Andelen som er sikre på at de vil ha elbil som neste bil har økt på to år, men tallene viser at vi langt fra er i mål med elbilpolitikken. Det er for tidlig å fjerne elbilfordelene nå om man skal nå målet om bare nye nullutslippsbiler i 2025, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Tabellene nedenfor viser i hvor stor grad de spurte sier seg enig i påstanden: «Jeg vil at min neste bil skal være en elbil».

Ulikheter på tvers av befolkningsgrupper

Den første tabellen viser hvordan fordelingen av svarene har utviklet seg i løpet av to år. Den følgende viser hvordan svarene fordeler seg avhengig av hva slags bil de spurte har i dag, mens tabell nummer tre og fire viser fordelingen henholdsvis ut fra om de spurte bor i byen eller på landet, og etter aldersgruppe, til slutt.

Betydelig flere mener at deres neste bil blir en elbil nå enn for to år siden. Det viser NAF sitt Trafikantbarometer, som måler folks handlinger og holdninger i trafikken.

35 prosent svarer at deres neste bil vil være en elbil, altså de som har svart «enig» eller «svært enig». Dette er en økning fra 28 prosent for to år siden. Samtidig avdekker undersøkelsen at nesten 40 prosent er usikre («verken eller» + «vet ikke»), omtrent like mange som i 2017.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer