Elbil

Så mye billigere er elbil

Beregninger gjennomført av Opplysningsrådet for veitrafikken viser at elbil er billigst.

ELBILER BILLIGST: Beregninger gjort av Opplysningsrådet for veitrafikken viser at elbil gir de laveste kostnadene. Foto: Heiko Junge / NTB.
ELBILER BILLIGST: Beregninger gjort av Opplysningsrådet for veitrafikken viser at elbil gir de laveste kostnadene. Foto: Heiko Junge / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det bensin, dieselbil, ladbar hybrid eller elbil som vil koste deg minst per år?

Opplysningsrådet for veitrafikken (OVF) har gjort beregninger som viser at elbilen - også i år, kommer kostnadsmessig best ut i alle valgte prissegmenter, det skriver OVF i en pressemelding.

Elbiler med for andre gang

Hvert år lager OVF publikasjonen "Kostnader ved bilhold - eksempler på beregning" hvor de presenterer oversikt over de faktiske kostnadene for ulike drivlinjer, nybilpriser og kjørelengder. Nå er årets utgave av publikasjonen her.

I år er elbiler og ladbare bensinhybrider med for andre gang, og for andre gang er det også elbiler som gir de laveste kostnadene.

I publikasjonen vises eksempler på nye personbiler i fem forskjellige prisnivåer, der blant annet verditap, kostnader til drivstoff, rentekostnader, forsikring og servicekostnader vises, i tillegg til andre kostnader som har betydning for hva bilen faktisk koster i året.

Mye å spare

Beregningene til OVF viser at en elbil til for eksempel 400 000 kroner med en kjørelengde på 15 000 km per år, gir kostnader på 79 559 kroner årlig. En bensinbil i samme prisklasse, og med samme kjørelengde, beløper seg til 98 441 kroner - altså 19 000 kroner mer i året. Kostnadene til en dieselbil utgjør 97 000 kroner per år, altså omtrent på nivå med bensinbilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer