Moms på elbil

Så mye dyrere blir elbiler

Regjeringen vil innføre moms på elbiler fra 2023, men samtidig en tilskuddsordning.

BLIR DYRERE: Med en pris på 672 500 kroner er Mercedes EQC blant elbilene som blir dyrere neste år – nærmere bestemt 43 125 kroner dyrere. Foto: Jamieson Pothecary
BLIR DYRERE: Med en pris på 672 500 kroner er Mercedes EQC blant elbilene som blir dyrere neste år – nærmere bestemt 43 125 kroner dyrere. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen legger i dag frem revidert nasjonalbudsjett 2022, og blant mange justeringer er regjeringen vil innføre moms på elbiler fra 1. januar 2023.

Men der regjeringspartiene tidligere forespeilet at det skulle innføres moms på den verdien som oversteg 600 000 kroner, vil de nå innføre moms fra første krone. En tilskuddsordning vil imidlertid gjøre at det gis tilskudd for inntil 500 000 av bilverdien, hvis størrelse samsvarer med momsen.

I praksis vil det altså legges til 25 prosent (= momssatsen) på den delen av prisen som overstiger 500 000 kroner.

Under ser du hvordan biler i ulike prisklasser påvirkes av endringen. Du kan også angi en egen bilpris for å se hvor mye dyrere den blir i 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer