Så mye har bensinprisene økt

Snittprisen på bensin var i august 17,15 kroner literen. Det er 15 prosent høyere enn for et år siden.

BENSINPRISER: Bensinprisen øker for hver måned, viser tall fra SSB. Foto: Berit Roald / NTB
BENSINPRISER: Bensinprisen øker for hver måned, viser tall fra SSB. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Samtidig var augustprisen for blyfri 95 oktan i snitt 1,18 kroner høyere enn måneden før, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Bensinprisene har økt hver måned siden november i fjor. Da var snittprisen på 13,56 kroner.

I en periode i august lå bensinprisen på rundt 20 kroner literen. I den forbindelse sa kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Circle K til Nettavisen at det er lite de får gjort med det.

– Avgiftene er omtrent 60 prosent, som er en betydelig andel av dagens pris. Kostpris, eller vår innkjøpspris, utgjør cirka 30 prosent. Det gjør at 90 prosent av prisen er utenfor vår kontroll. Cirka 10 prosent er vår andel, og det skal gå til å dekke alle kostnader til lagring og salg, samt fortjeneste, sa Hansen.

SSBs statistikk viser også at det i august ble solgt 97 millioner liter bilbensin. Det er 3 prosent mindre enn i samme måned i 2020. I juli, som er den store feriemåneden med blant annet fellesferie, var det motsatt med en økning på 3,6 prosent sammenliknet med fjoråret. Totalt ble det solgt 114 millioner liter bilbensin i Norge i juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer