Marginer ved fartskontroll

Så mye har du å gå på i fartskontroller

Politiet opererer med forskjellige fartsmarginer for fotobokser og trafikkontroller.

LASERMÅLING: Er du redd for at du er litt over fartsgrensa når du kjører forbi en fotoboks? Dette kommer du unna med. Bilder: NTB. Manus: Øystein Bergrud Fossum. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Nå er det ikke slik at vi oppfordrer folk til å kjøre for fort i trafikken. Men med tanke på at nordmenn flest bremser ned før fotoboksene, før vi dundrer avgårde igjen etter å ha passert dem, er kanskje denne informasjonen viktig.

Følger du fartsgrensa på speedometeret, skal du være helt trygg på at du ikke får bot. Utrykningspolitiet (UP) og fotobokser opererer nemlig med feilmarginer, når de måler farten på bilen din. Tradisjonelt viser også bilens speedometer feil. Det kan du se mer om til slutt i denne saken.

Ifølge denne artikkelen er det kanskje én og annen BMW-sjåfør som har godt av litt kunnskap om marginer i fartskontrollene?

Artikkelen du nå leser omhandler altså feilmarginene bilen din blir registrert med i fartskontroller. Her kan du også lese mer om trafikkovertredelsene du kan havne i fengsel for.

Margin på «tre»

UP har flere måter å stoppe fartssyndere på. Automatiske trafikkontroller og gjennomsnittsmålinger gjøres med fotobokser (ATK).

Det hender også som kjent at UP lurer i veikanten med laser, eller at de til og med følger etter råkjørere etter tips.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer