Så mye kan du spare på bilforsikringen din

Hannah (24) sparte 3000 kroner ved hjelp av noen få tastetrykk.

STORE BESPARELSER: Hannah Thune ,  24 år og sykepleier i Drammen. Hun sparer 3000 kroner i forsikring på sin  første bil , BMW 1.16 D  ved hjelp av våre råd.       Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STORE BESPARELSER: Hannah Thune , 24 år og sykepleier i Drammen. Hun sparer 3000 kroner i forsikring på sin første bil , BMW 1.16 D ved hjelp av våre råd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange sjåfører som ikke sjekker prisene på bilforsikringen før de velger selskap. Spesielt unge førstegangskjøpere kan være sløve, noe som fører til at de betaler mer for forsikringen enn de nødvendigvis må.

Nå kan du betale forsikring etter oppførsel

Undersøk alle tilbudene

Som førstegangskjøper kan forsikring bli spesielt dyrt, da man foreløpig ikke har opparbeidet seg noen bonus hos forsikringsselskapene.

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB har gode tips og triks til unge bileiere:

– Når du er ung og ikke har bygget opp bonus, kan bilforsikring bli kostbart. Velg derfor en bil som er billig å forsikre. Du kan sjekke dette på forhånd hos ditt forsikringsselskap, men grunnregelen er at små praktiske biler ofte er billigst å forsikre.

Hun forteller videre at man er pliktig til å ha ansvarsforsikring. Men dersom du har lån eller om bilen er verdifull, så må du tegne del- eller fullkasko-forsikring.

– Forsikringsprisene varierer voldsomt og er avhengig av din alder, hvilken bil du har, bosted og om du har oppspart bonus. For en vanlig bil må du som ung regne med å betale fra 5000-15000 årlig bare i ansvarsforsikring, og betydelig mer om du ønsker del- eller helkasko. I tillegg råder hun unge forsikringstakere til å be om flere tilbud. På den måten kan man prute ned prisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer