E6 Kolomoen - Moelv

Så mye kortere er turen blitt

Den nye strekningen mellom Kolomoen og Moelv åpner i dag.

ÅPNINGEN: Statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Knut Arild Hareide var på åpningen, men det var lærling i Veidekke, Håkon Harkestad, som stod for snorklippingen. Foto: SD/Susanne Stephansen.
ÅPNINGEN: Statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Knut Arild Hareide var på åpningen, men det var lærling i Veidekke, Håkon Harkestad, som stod for snorklippingen. Foto: SD/Susanne Stephansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kunne samferdselsminister Knut Arild Hareide (Krf) åpne siste del av av E6 mellom Kolomoen og Moelv i Innlandet. I en pressemelding sier Samferdselsdepartementet at dette er den lengste veistrekningen bygget sammenhengende i Norge noen gang.

Åpningen av strekningen reduserer reisetiden mellom Kolomoen og Moelv med ti minutter, sier Hareide.

– Nå tar det ti minutter kortere tid å kjøre denne strekningen. Det har mye å si for folk, men spesielt næringslivet. Dette er hovedstransportåra for dem som kommer fra Nordvestlandet, der det er store næringsklynger. Dette gjør transporten mer forutsigbar, trygg og effektiv for bedriftene.

Stekningen Kolomoen–Moelv er også regjeringens tilskuddsordning «Tilskudd for reduserte bompengetakster utenfor byområdene», som kan få reduserte bompengesatser som foreslått i statsbudsjettet for 2021.

– Bygger som aldri før

Ifølge regjeringens skryteliste bygger de vei og jernbane i et tempo som aldri før, og har ved årsslutt åpnet nærmere 800 kilometer ny vei. Det inkluderer 330 kilometer de siste 2 årene.

– Denne regjeringen bygger vei og jernbane i et tempo som aldri før. Vi har åpnet nær 800 kilometer vei siden 2013. Med dette har vi sørget for store reduksjoner i reisetiden flere steder i landet, noe som betyr tid og penger spart for både folk og næringsliv, sier statsminister Erna Solberg i forbindelse med åpningen av strekningen mellom Kolomoen og Moelv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer