Trafikkbøter:

Så mye koster det å kjøre på rødt lys

Slipper du unna med den dyre boten, er du likevel heldigere enn om du forårsaker en ulykke.

KOSTER MYE Å KJØRE PÅ RØDT LYS: Om du tar sjansen på å kjøre på rødt lys i Norge, kan det koste 15 prosent av en gjennomsnittlig månedslønn, om du blir tatt. Foto: Shutterstock
KOSTER MYE Å KJØRE PÅ RØDT LYS: Om du tar sjansen på å kjøre på rødt lys i Norge, kan det koste 15 prosent av en gjennomsnittlig månedslønn, om du blir tatt. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er det nest dyreste landet, når det kommer til kjøring på rødt lys. I Norge koster det bare to britiske pund mindre enn i Hellas å bryte denne trafikkregelen, viser statistikk Dinside har fått fra britiske Go Compare.

I Norge koster det 620 pund (6.800 kroner), om du kjører på rødt lys. Den satsen har vært gjeldende siden den ble skrudd opp i 2018.

I egen klasse

Sammen med grekerne (622 pund) har vi de suverent høyeste foreleggene for kjøring mot rødt - blant OECD-landene i verden. Dermed befester vi oss som et av de strengeste landene i verden, når det kommer til sanksjoner mot å tøye trafikkreglene.

OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) er organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, hvor 36 industriland er medlemmer.

Et rødlysforelegg i Norge er langt over dobbelt så høyt som i Sverige (251 pund), som er nest dyrest i Norden, og tre og en halv gang så høyt som i Danmark. Våre satser er dessuten over ti ganger så høye som i Finland (£58 pund).

Alt er relativt

Men som mange liker å påpeke - riktig nok - så må man også se på omstendighetene. Norge har også en av de høyeste inntektene blant disse landene, dermed er den gjennomsnittlige nordmann bedre rustet til å betale det høye forelegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer