Bompenger i vinterferien 2019

Så mye koster vinterferien - i bompenger

Om du skal på hytta i vinterferien må du belage deg på å betale. Men hvor mye, avhenger av om du har elbil, diesel- eller bensinbil.

HISTORIE: Siden 2015 har bompengene i Oslo økt kraftig. Det gjør også at vinterferie-utfarten har blitt mye dyrere i bil. Foto: NTB Scanpix
HISTORIE: Siden 2015 har bompengene i Oslo økt kraftig. Det gjør også at vinterferie-utfarten har blitt mye dyrere i bil. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette illustrerer at det knapt bygges nye veier uten bompenger, sier Camilla Ryste i NAF til Dinside.

Kommunikasjonssjefen peker på tabellen som blant annet viser hvor mye hytteturene fra Norges to største byer koster norske bilister i rene bompenger.

- Skal du på vinterferie på fjellet, må du belage deg på å betale bompenger, slår Ryste fast.

Tabellen kan du se lenger ned i artikkelen.

Dyr hyttetyr

Kjører du E6 fra Oslo må du forbi seks bomstasjoner og betale 126 kroner, om du skal til for eksempel Trysil. På veien hjem betaler du 196 kroner. Til sammen koster Trysil-turen i dieselbil 302 kroner - bare i bompenger.

Enda verre er det fra Bergen, via Hardangerbrua, til Geilo. Den regningen kommer på hele 220 kroner - hver vei - altså 440 kroner til sammen.

Må du i tillegg kjøre gjennom storbyene for å komme til hytta, blir regningen enda høyere. Du kan for eksempel plusse på 50-60 kroner hver vei, om du må kjøre gjennom Oslo.

Lenger ned kan du se oversikten over hva tolv alternative hytteturer koster i bompenger. En fullstendig oversikt er naturligvis ikke mulig å lage, men du kan for eksempel beregne din egen reise på Fjellinjens egne hjemmesider (ekstern lenke).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer