Nye satser for forelegg 2018

Så mye må du betale om du bryter trafikkreglene

Fra 1. januar skrudde staten opp satsene for råkjøring og andre brudd på trafikkreglene.

NYE SATSER FOR FORELEGG: Det kan fra 1. januar 2018 koste helt opp til 10.650 kroner å bryte trafikkreglene, uten at du mister førerkortet av den grunn. Foto: NTB Scanpix
NYE SATSER FOR FORELEGG: Det kan fra 1. januar 2018 koste helt opp til 10.650 kroner å bryte trafikkreglene, uten at du mister førerkortet av den grunn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er inne i et nytt år, og med ny kalender trer det som vanlig i kraft nye endringer i de offentlige forskriftene. Slik er det igjen også i «Forskrift om forenklet forelegg i vegtrafikksaker».

Satsene økes for samtlige forelegg i forskriften, men generelt ikke mye mer enn inflasjonen (ca 1,8 %). Det er vesentlig mindre enn i fjor, da de fleste satsene for råkjøring økte mellom 25 og 30 prosent.

Lenger ned i artikkelen kan du se hvor mye det koster å bryte fartsgrensene fra og med 1. januar 2018, og hva du må betale om du bryter andre regler i «Foreskrift om forenklet forelegg i vegtrafikksaker».

Ta en titt her, om du vil vite hvor mye du har å gå på i fartskontrollene. Har du drukket alkohol, har vi svaret på hvor lenge du bør vente før du setter deg bak rattet igjen.

Billigst og dyrest forelegg

«Billigst» kommer du unna råkjøringen om du holder deg under 5 km/t for raskt, i hvilken som helst fartsgrense. Det koster deg i dag 800 kroner, mot 750 kroner før nyttår. Økningen på 6,6 prosent er lite, sammenlignet med den kraftige økningen på 25 prosent fra 2016 til 2017.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer