Så mye koster bilen

Så mye sparer du nå

Nesten alle som fikk ny bil i mars gikk for elbil. Kanskje ikke så rart.

HAR SKJØNT DET: Familier som velger en elbil i stedet for bensin- eller dieselbil, kan fort spare 25 000 kroner i året, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken. Illustrasjonsfotofoto: Rune Korsvoll
HAR SKJØNT DET: Familier som velger en elbil i stedet for bensin- eller dieselbil, kan fort spare 25 000 kroner i året, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken. Illustrasjonsfotofoto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at det er blitt mye dyrere å eie og bruke bil i Norge det siste året. Det er først og fremst drivstoffkostnader og økte renteutgifter som gir en kostnadsøkning som OFV aldri har sett maken til.

Kjøper du en ny bensinbil til 640 000 kroner, koster den deg nå 153 000 kroner i året å eie og bruke, ifølge de nye tallene fra OFV. Da er det regnet inn en kjørelengde 15 000 kilometer i året og utgifter til blant annet verditap, drivstoff, forsikring, service, samt rentekostnader.

Mye dyrere å eie bil

- Årets rapport viser den største kostnadsøkningen vi noensinne har registrert fra et år til et annet. Ikke uventet drar både drivstoff- og økte renter opp kostnadene. En renteøkning på ett prosentpoeng, utgjør fort 3800 kroner på de bilene som er bestselgere i Norge i dag. Også de øvrige kostnadene har økt. Vi har fått «full pakke» med kostnadsøkninger, sier spesialrådgiver Jan Petter Røssevold i OFV.

Trøsten er at det nå er mer enn noen gang å spare på å eie elbil, sammenliknet med en bensin- eller dieselbil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.