Slutt for bensin og diesel

Så mye sparer du på elbil

I august ble det solgt 11 810 nye elbiler i Norge. Hvor mye kan du spare ved å kjøre elektrisk i stedet for bensin eller diesel? Vi har regnestykkene.

SPARER 20 000: Hvor mye hver enkelt sparer på å kjøre elbil varierer, men i følge de «offisielle» regnestykkene til Opplysningsrådet for veitrafikken, vil det være rundt 20 000 kroner i året for en helt gjennomsnittlig bil. Foto: Rune Korsvoll
SPARER 20 000: Hvor mye hver enkelt sparer på å kjøre elbil varierer, men i følge de «offisielle» regnestykkene til Opplysningsrådet for veitrafikken, vil det være rundt 20 000 kroner i året for en helt gjennomsnittlig bil. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salget av nye elbiler nådde nye høyder i august. Hele 71,9 prosent av alle som kjøpte ny bil, valgte elbil. Mens det ble solgt 11 810 nye elbiler, var det bare 519 som valgte en dieselbil og 752 som gikk for en ren bensinbil. Resten – 3 234 kjøpere – skrev kontrakt på en ladbar hybrid eller vanlig hybrid, som kombinerer kjøring på strøm og bensin.

Mye bil for pengene

Hva er det som gjør at norske bilkjøpere har forelsket seg totalt i elektriske biler?

Kan forklaringen være at det kommer stadig flere nye og spennende modeller på markedet? At rekkevidden på elbilene stadig blir bedre? Eller at fritaket for engangsavgift og moms på disse bilene gjør at du får «mye» bil for pengene.

Sparer 20 000 på elbil

Forklaringen er nok sammensatt, men at det er billigere å kjøre elektrisk enn en bensin- eller dieselbil, er det ingen tvil om.

Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) har regnet på hvor mye det koster deg å eie biler i forskjellige prisklasser med de forskjellige drivlinjene. Konklusjonen er klar: De som velger en elbil framfor en bensin- eller dieselbil, sparer fort 20 000 kroner i året. Da snakker vi om en gjennomsnittsbil som koster rundt 400 000 kroner og som kjøres rundt 15 000 kilometer i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer