Elektrisk stand-buggy

Så spennende blir VWs elektriske framtid

Å kjøre elektrisk skal være morsomt og vekke følelser, mener VW-sjef Herbert Diess og viser fram en Buggy som tar oss rett tilbake til de ombygde Boblene på 60-tallet.

VEKKER FØLELSER: Med en elektrisk Buggy, inspirert fra 60-tallet, skal vise at det er mulig med elektriske biler som vekker følelser. Foto: VW
VEKKER FØLELSER: Med en elektrisk Buggy, inspirert fra 60-tallet, skal vise at det er mulig med elektriske biler som vekker følelser. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elektriske biler er den beste veien til et CO2-nøytralt samfunn, ifølge den samme Dies. Derfor satser VW nå alt på en elektrisk framtid med sin nye MEB-plattform.

Den første bilen i Golf størrelse blir vist fram etter sommeren, men VWs elektriske framtid blir altså mer spennende enn det. Men tro ikke at elektrisk betyr kjedelig.

På Genève-utstillingen denne uken viser VW fra sin elektriske Buggy, som er tydelig inspirert av de ombygde VW Boblene fra 60-tallet.

Strand-buggy

- Planen er å bruke den samme elektriske ID-plattformen på alle bilene vi kommer med framover. For Buggy ser vi for oss at andre bilbyggere kan bruke denne plattformen for å bygge bilen på en billigere måte og i et mindre antall.

De kan rett og slett sette et nytt karosseri på den elektriske plattformen, sa Herbert Diess da han presenterte bilen.

Buggy vil få en motor som yter 204 hester plassert på bakakselen, som tar bilen fra 0-100 km/t på 7,2 sekunde. Batteripakken på 62 kWt vil kunne gi en rekkevidde på 250-300 kilometer.

Mange elbiler i 2019

- 2019 blir et avgjørende år for vår satsing på elektriske biler. Vi har akkurat lansert Audi e-Tron, om noen måneder er de klart for Porsche Taycan, en ekte elektrisk sportsbil. Får året er omme, kommer vi også til å lansere vår første bil i ID-serien – en bil på størrelse med Golf. Men det er bare begynnelsen, sier Diess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer