Se konseptene

Så tøff blir din neste elbil

Bilprodusentene kappes om å utvikle nye, spennende elbiler. Om ikke lenge vil vi se 100 mil rekkevidde, selvkjøring og stor grad av gjenbrukte materialer.

NYE TANKER: Med denne konseptbilen viser Mini hva de tenker om framtiden for sine elektriske biler. Video: Mini, Renault, Audi, BMW. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er elbiler som gjelder når de store bilprodusentene nå jobber med å utvikle sine ny biler. Diesel er helt ut og utviklingen av nye bensin-varianter er heller ikke høyt oppe på prioriteringslisten.

De siste månedene har den ene etter den andre av de store produsentene vist konseptmodeller som viser hvordan bilene våre vil se ut om tre-fire år.

Noen tenker ett eller to tiår framover. Gjennomgangstonen er nye, mer effektive batterityper, lengre rekkevidde og hurtig lading. Men de nye elbilplattformene gir også mulighet for et mye mer praktisk innhold, siden den plasskrevende forbrenningsmotoren, girkassen, eksosanlegget og så videre er borte.

Bruk av materialer som kan resirkuleres eller er resirkulert, er høyt prioritert i disse konseptene. Det kan være alt fra setetrekk av gamle T-skjorter til dashbord av resirkulerte plastflasker.

Vi har sett på noen av de konseptene bilprodusentene har vist fram de siste månedene. Det er en spennende framtid vi går i møte.

Resirkulert Vision Urbanaut

Mini er så langt kjent for sine små, kompakte etterkommere av berømte Mini fra 50-tallet. Konseptbilen Urbanaut gir ifølge fabrikken et spennende innsyn i deres framtid. Spesielt interiøret, som kan tilpasses forskjellige transportbehov, vekker oppsikt. I tillegg gir det svært mye plass i en bil med kompakte utvendige mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer