Norges mest kjøpte biler

Såååå nær var VW å miste førsteplassen

Tesla var farlig nær på å bli Norges mest kjøpte bilmerke i 2019.

NÆR SENSASJON: Tesla var bare 151 biler unna å snyte VW fra 1. plassen i det norske nybilsalget i 2019. Foto: Øystein B. Fossum
NÆR SENSASJON: Tesla var bare 151 biler unna å snyte VW fra 1. plassen i det norske nybilsalget i 2019. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Det ble solgt 3,8 prosent færre personbiler i fjor, sammenlignet med 2018. Totalt endte nyregistreringene på 142.381 personbiler. Dette viser tall som Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) la fram i dag.

Volkswagen ble imidlertid igjen Norges mest solgte bilmerke. Det er tiende året på rad de stikker av med seieren her til lands, men det var på nære håret at det gikk.

Stort sett har det vært Toyota tyskerne har måttet kjempe mot i toppen, men denne gangen var det en helt spesiell nykommer som nesten overtok nybil-hegemoniet; Tesla! Elbilmerket Tesla!

Tabellforklaring: Biler merket med grønt i tabellen er fullstendige nullutslippsbiler. På samme måte er biler merket med rødt fossildrevne biler. Kilde: OFV

Ny folkebil

Amerikanerne leverte nok en gang godt med biler i slutten av siste kvartal (1.251 nyregistreringer) og endte til slutt på hele 18.798 biler i løpet av kalenderåret. Det var bare 151 færre enn den tyske giganten.

Totalt endte dessuten Tesla med 10.184 flere nyregistreringer enn i 2018, og 15.317 flere enn i 2017! Dette er ekstraordinært.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer