Saab 9-2X: WRX blir Aero

Saab bringer litt eleganse til Impreza med sin styling. Under skallet er det meste likt.

Publisert
Sist oppdatert
Saab 9-2X: WRX blir Aero

Saab 9-2X: WRX blir Aero

 1. Sammenlikning
 2. Store bilder!


For raskt å kunne dekke behovet for en mindre bil til markedet i USA og Canada fant GM-eide Saab og Subaru sammen. Saab fikk lov til å gjøre bilen litt mer Saab-aktig ved å endre grill og hekk, samt mindre endringer i interiøret. Resultatet er en rekordrask tilpassning til markedskravene.

Noen kameler

På veien har Saab vært nødt til å svelge noen kameler. Impreza er riktignok en bil med samme fokus på kjøreglede som Saab sier de ønsker, men den har en sær motorkonstruksjon og firehjulsdrift. Den er også i utgangspunktet mer japansk i formen, og det har nok vært en stor utfordring å få til et mer europeisk uttrykk med enkle midler.

Fronten er definitivt Saab, men resten av bilen er for smal og høy til å gi den rette Saab-looken. I presentasjonsmaterialet antydes det at den har trekk fra 9-5 stasjonsvogn, men det har vi litt problemer med å se. At den er hakket mer elegant enn Impreza i Subaru-drakt er det ikke tvil om, men vi er blitt vant til Impreza og liker den som røff og tøff. Det kan virke som at utgangspunktet gjør det vanskelig å gjøre bilen gjennomført elegant.

Linear og Aero

Saab øverst.
Saab øverst. Vis mer


Inngangsmodellen Linear får det største motorvolumet. En boksermotor på 2,5-liter yter 165 hestekrefter, og den kan selvfølgelig leveres med automatgir. Det er en automatgirkasse med fire trinn som er tilgjengelig, og den er overraskende nok også tilgjengelig for det som blir søsterbilen til Impreza WRX; 9-2X Aero. Den får den siste versjonen av 2-liters turbomotoren, i Aero er det 227 hestekrefter under luftinntaket.

I Norge selges det ikke 2,5-liters varianter av Impreza, men WRX-utgaven kjenner vi godt. Den koster i underkant av 440.000 kroner, og tilbyr mengder av kjøreglede.

Saab 9-2X er salgsklar i USA og Canada i juli 2004, og det er dessverre ikke sannsynlig at den dukker opp i Europa. Samarbeidet med Subaru om en fremtidig erstatter er visstnok i gang, og den er det sannsynlig at vi får se på denne kanten av verden.

Store bilder av 9-2X finner du her, og sammenlikningsbilder av 9-2X og Impreza finner du her.

Her finner du mer Saab-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Her finner du mer Subaru-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer