Saab 9-4 X ut i dimman

Drømmer du om en 9-4X? Nå blir drømmen forvandlet til et mareritt.

Foto: Saab
Foto: Saab Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et helt Europa har meldt at 9-4X kan bli redningen for Saab. I tillegg til relativt nyankomne 9-5 er 9-4X tenkt som banebrytende i oppstartsfasen for ”nye Saab”. Stemningen ble litt mer lunken da vi fikk vite at bilen kun ville bli levert med bensinmotorer de første månedene av bilens leveår, og at dieselalternativer først ville være på plass fra neste høst. Nå har sagaen tatt en ny vending.

Saab 9-4X vekker entusiastene

For trege

VD i Saab, Jan-Åke Jonsson, stod på bilmessen i Los Angeles nylig og forklarte hvorfor diesel likevel ikke blir å få i 9-4X.

– Om vi ser på livssyklusen på den her type bil, så er den 5-6 år, fortalte Jonsson. – Om vi skal finne en motor, bygge den inn, teste den og deretter validere, så er vi for langt inn i bilens levetid, forklarte Jonsson videre.

Dermed er det så godt som avgjort at bilen ikke kommer med dieselmotor, og store deler av Europa er avkortet som kjøpegruppe. At Saab ikke har puttet en dieselmotor i bilen og fått testet den ut for lenge siden henger selvfølgelig sammen med all støyen rundt eierskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer