Saab 9-4X kommer neste år

Saab jobber med en bioetanol-modell med kraftig motor og moderne firehjulsdrift levert av Haldex.

Publisert
Sist oppdatert

Bilen ble vist for første gang i Detroit tidligere i vinter, og den får europadebut nå i Geneve. Om det er som produksjonsbil eller konseptbil er usikkert.

Saab 9-4X BioPower Concept, som den heter, bygger videre på Saabs planer for SUV-modeller/crossover. Uansett navn og konsept er dette en bilklasse Saab sårt trenger. Firehjulsdrift har de allerede lansert i 9-3 Aero XWD.

Biopower

9-4X er utstyrt med en 2,0 liter firesylindret turbomotor, optimalisert for bioetanol (E85) som yter 300 hestekrefter. Den har et dreiemoment på 400 newtonmeter. Tanket med bensin er ytelsene i motoren 245 hestekrefter/353 newtonmeter.

De nye firehjulsdriftsystemet Saab XWD som er lansert i 9-3, er levert av Haldex. Det aktive motorstyresystemet fordeler dreiemoment mellom for- og bakaksel og i tillegg mellom bakhjulene via en elektronisk kontrollert differensialsperre (eLSD).

Dette systemet har vi nylig testkjørt på bane. Klikk her.

Stor

9-4X er en forholdsvis stor bil og vil ikke konkurrere veldig med biler som Toyota Rav4 og Honda CR-V. Til det vil den koste for mye nesten uansett hvilken motor den vil få. 9-4X konsept er 4,78 meter lang, og er dermed nesten like stor som BMW X5 og Mercedes M-klasse som er henholdsvis 4,85 og 4,84 meter lange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer