Saab 9-4X kommer neste år

Saab jobber med en bioetanol-modell med kraftig motor og moderne firehjulsdrift levert av Haldex.

Publisert
Sist oppdatert

Bilen ble vist for første gang i Detroit tidligere i vinter, og den får europadebut nå i Geneve. Om det er som produksjonsbil eller konseptbil er usikkert.

Saab 9-4X BioPower Concept, som den heter, bygger videre på Saabs planer for SUV-modeller/crossover. Uansett navn og konsept er dette en bilklasse Saab sårt trenger. Firehjulsdrift har de allerede lansert i 9-3 Aero XWD.

Biopower

9-4X er utstyrt med en 2,0 liter firesylindret turbomotor, optimalisert for bioetanol (E85) som yter 300 hestekrefter. Den har et dreiemoment på 400 newtonmeter. Tanket med bensin er ytelsene i motoren 245 hestekrefter/353 newtonmeter.

De nye firehjulsdriftsystemet Saab XWD som er lansert i 9-3, er levert av Haldex. Det aktive motorstyresystemet fordeler dreiemoment mellom for- og bakaksel og i tillegg mellom bakhjulene via en elektronisk kontrollert differensialsperre (eLSD).

Saab 9-4X kommer neste år

Saab 9-4X kommer neste år

 1. Store bilder


Dette systemet har vi nylig testkjørt på bane. Klikk her.

Stor

9-4X er en forholdsvis stor bil og vil ikke konkurrere veldig med biler som Toyota Rav4 og Honda CR-V. Til det vil den koste for mye nesten uansett hvilken motor den vil få. 9-4X konsept er 4,78 meter lang, og er dermed nesten like stor som BMW X5 og Mercedes M-klasse som er henholdsvis 4,85 og 4,84 meter lange.

Produksjonsbil er ikke ventet før i 2009.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Saab-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer