Saab Impreza

Etter en runde rundt i GM-systemet endte Saab opp med å samarbeide med Subaru om en ny 9-2.

Publisert
Sist oppdatert
Saab Impreza

Saab Impreza

 1. Store bilder!


Det er sviktende salg i det viktige USA-markedet og behovet for raskt å øke modellutvalget som tvinger frem denne nødløsningen. I første omgang vil 9-2 være en lett forkledd Impreza.

Kortlivet

Denne første versjonen av 9-2 lanseres for USA-markedet våren 2004, og det er lite sannsynlig at denne versjonen dukker opp på det europeiske markedet. Utviklingen av en helt ny 9-2, som også skal bygges i samarbeid med Subaru, skal fortsette frem til 2006. Den versjonen vil antakelig bli markedsført utenfor USA/Canada.

Mye Impreza

Ifølge Automotive News vil det kun være små endringer på 9-2 som skiller den markert fra Subaru Impreza. Grill og hekk vil få Saab-karakter, også interiørdetaljer vil saabifiserers. Alt annet, inkludert motorer, vil være Impreza.

Det betyr at Saab for første gang blir å få med drift på alle fire hjulene, og at kraftkilden er den litt sære boksermotorkonstruksjonen. Mest effekt blir det i 2-litersversjonen ved hjelp av turbo, inngangsmodellen får en 2,5-liter.

Relaterte artikler:

 • Her finner du flere Saab-nyheter

 • Her finner du våre Saab spionartikler

 • Her finner du våre Saab lanseringsartikler

 • Her finner du våre Saab-tester
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer