Saab med Prius-konkurrent?

Saab viser liten hybridbil i Geneve.

Publisert
Sist oppdatert

Konseptbilen Saab 9-X BioHybrid viser noe av vet Saab tenker om fremtiden. Her er en liten turbomotor, som skal tankes med E85, koblet sammen med en elektrisk motor som drives av et litium-ion batteri. Den regenererer strøm ved bremsing og motoren har start/stop funksjon.

E85-motoren yter 200 hestekrefter og har et slagvolum på 1,4 liter. Dreiemomentet er 280 newtonmeter fra 1.750 til 5.000 omdreininger. Saab har beregnet utslippet av CO2 til å ligge på 105 gram per kilometer.

Tanket med bensin er ytelsene 170 hestekrefter og 230 newtonmeter.

Av andre spesialiteter har Saab aktiv aerodynamikk for å redusere luftmotstanden ved forholdsvis høye og jevne hastigheter. Når farten kommer over 70 kilometer i timen forandres karosseriet idet takspoileren automatisk strekkes ut og forlenger taklinjen samtidig som en diffuser kommer ut fra undersiden av bakre støtfanger.

Bagasjerommet har et elektrisk operert gulv, som aktiveres når den nedre delen av den delte bakdøren kommer ned. Gulvet og bakseteryggene er dekket av høyfriksjons gummi, som holder gjenstander på plass. For enkel lasting og lossing kommer aluminiumsskinner automatisk opp eller går ned ettersom bakdøren blir åpnet eller lukket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer