Saab mot Mini & Co

Saab ble reddet i siste øyeblikk, og vi begynner nå å ane en del av den nye strategien.

Saab mot Mini & Co
Publisert
Sist oppdatert

De fleste bilentusiaster var lykkelige over at merket Saab greide å overleve, men mange er fortsatt engstelige for at det vil bli i tyngste laget å holde det gående lenge nok til at en ny og moderne modellrekke vil være på plass.

9-5 er ikke nok

Den helt nye Saab 9-5 klarte da å komme ut på markedet, og har høstet god omtale. Men den modellen var i sin helhet utviklet under General Motors eierskap og det er først ganske nylig at vi kunne presentere bilde av den viktige stasjonsvogn-versjonen. Fra nå av dreier det seg om å utvikle nye produkter finansiert av de nye eierne, med den nederlandske sportsbilprodusenten Spyker i spissen.

Ikke retro

Nylig bekreftet Saabs toppsjef, Jan Åke Jönsson, at det foreligger planer om å lansere en mindre bil. På bildet ser vi hvordan våre spionfotografer fra Automedia ser for seg at bilen kommer til å se ut. Vi har også sett andre spekulative konstruerte bilder som indikerer at dette er designretningen vi kan forvente. Det virker ikke som om Saab faller for fristelsen til å gå for retro-design; det har lenge vært spekulert omkring en "ny Saab 92", bilen med de luftfart-inspirerte linjene som ble lansert i 1948. Hvis Automedia har rett, ser det ut til at linjene blir resolutt moderne og til dels inspirert av konseptet Aero X, som ble vist på bilutstillingen i Paris i 2006.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer