Saab spreker opp: Black Turbo og 9-7X Aero

Felles for Saabs annonserte nyheter er at det dreier seg om stadig flere hestekrefter. Dette kan imidlertid ikke lenger maskere fraværet av mer substansielt nytt.

Publisert
Sist oppdatert

Modellrekken til Saab blir stadig eldre og ingen modellnyheter er på trappene. Saab 9-3 ble lansert for fem år siden og 9-5 fyller hele 10 år i år. Riktignok har begge modellene fått oppgraderinger og ansiktsløftninger, 9-3 er kommet i en spenstig stasjonsvognutgave. Allikevel: det er ikke til å komme fra at Saab-kundene er relativt sulteforet.

Det er derfor desto viktigere for Saab å gjøre mest mulig ut av det nye som tross alt skjer, og høsten vil åpne med et regn av hestekrefter over merkets entusiaster samtidig som satsningen på Bio-drivstoff understrekes ytterligere.

Black Turbo

I Frankfurt kommer Saab til å feire at de har produsert turbobiler i 30 år. I den anledning skal Black Turbo få sin verdige etterfølger - Saab Turbo X. Den vil bli utstyrt med en turbomatet V6-motor og den vil selvfølgelig utstyres med det nylig annonserte firehjulsdriftssystemet som er tatt i bruk av 9-3 Aero XWD. Saab hevder at Saab Turbo X vil ha arvet sin "visuelle tiltrekningskraft" fra Saab 99/900 Black Turbo fra 70/80-tallet samtidig som den introduserer ny og avansert teknologi. Saab opplyser ikke hvor mange hestekrefter motoren får, men vi regner med at de fleste fans ville bli skuffet om ikke 300 hk-grensen ble overskredet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer